Bachelorstudium - barnehagelærerutdanning, arbeidsplassbasert (ABLU) Oslo og Viken - Student

Studieoversikt Offentlig

Bachelorstudium - barnehagelærerutdanning, arbeidsplassbasert (ABLU) Oslo og Viken Studieinformasjon

Studiested
Pilestredet, Oslo
Studiepoeng
180
Kull/termin
Høst 2023
Omfang
Deltid

Timeplan

Denne timeplanen viser timeplanen for første studieår - er du allerede student kan du logge inn for å se din personlige timeplan.

Timeplan Portlet

Emner og pensumlister

Barns utvikling, lek og læring 1

Emnekode BLA1110
Studiepoeng 20.0

Praksis i barnehage, 1.studieår

Emnekode BLAP1000
Studiepoeng 0.0

Kunst, kultur og kreativitet

Emnekode BLA1200
Studiepoeng 20.0

Programplan

Nyhet

Studiestart for nye studenter høst 2023 - Barnehagelærerutdanning, arbeidsplassbasert (ABLU), Oslo og Viken

Velkommen til OsloMet! Her er det du trenger å vite før og under studiestart på ditt studium.

Obligatorisk oppmøte mandag 14. august 2023 

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. Du finner informasjon om tid og sted i timeplanen øverst på denne siden. 

Finn frem på campus Pilestredet (mazemap.com) 

Sjekkliste for nye studenter 

Gå gjennom sjekkliste før studiestart og finn svar på ofte stilte spørsmål om studiestart. 

Tilgang til OsloMet sine systemer 

Du får tilsendt brukernavn, aktiveringspassord og pin-kode på e-post og SMS i uken før studiestart. Hvis du ikke har fått dette første studiedag må du ta kontakt med ditt fakultet. 

Etter du har fått dette må du aktivere IT-kontoen. Senest 24 timer etter dette kan du logge inn på student.oslomet.no. Her finner du din personlige timeplan og snarveier til verktøy du trenger i din studiehverdag. Da vil også timeplanen din dukke opp i Outlook-kalenderen din. 

Syk første dag og fritak fra emner 

Dersom du på grunn av sykdom eller andre tungtveiende årsaker ikke har anledning til å møte første studiedag, må du gi oss beskjed. Bruk kontaktskjema for å kontakte ditt fakultet (oslomet.no). Gi beskjed om:  

  • Fullt navn   

  • Studium  

  • Dato for når du kan møte 

Du kan søke om fritak for emner eller eksamener hvis du har bestått et lignende emne tidligere.  Det er ikke mulig å søke om fritak før studiestart.  

Klasser, grupper og samlingsdatoer 

Første studiedag blir du og medstudentene delt inn i klasser og grupper fordelt etter geografisk plassering av barnehagen du jobber i. Timeplanene varierer basert på hvilken klasse og gruppe du blir plassert på og du kan ikke vite nøyaktig timeplan før studiestart.  

Studenter ved arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning har all undervisning og organisert studieaktivitet på torsdag og fredag, hver uke. I studiestartsuken er det oppmøte hver dag i hele uken.  

Mentorordning    

Barnehagelærerutdanningen ved OsloMet ønsker å bli nærmere knyttet til barnehagen du arbeider i, og et av tiltakene er at du som student får oppnevnt en mentor i din barnehage. Mentoren vil motta et symbolsk honorar fra OsloMet for å følge deg på din vei til å bli barnehagelærer.    

For samarbeid med mentor trenger vi kontaktinformasjon til barnehagen, samt til mentor. Om du ikke allerede har gjort det er det fint om du fyller ut dette nettskjemaet. Hvis du ikke har navnet på mentor klart, vil vi gjerne at dere likevel fyller ut skjemaet med det dere vet. Daglig leder og mentor blir invitert til et informasjonsmøte på OsloMet, mandag 14. august kl. 14:30-16:00. 

Politiattest 

Ditt studium har praksis som krever at du leverer politiattest ved studiestart. Les informasjon om politiattest og om hvordan du søker

Tuberkulose og MRSA 

For å kunne gå ut i praksis må du være smittefri for tuberkulose og MRSA. Dersom du har vært utsatt for smitterisiko må du få tatt prøve hos lege. Dokumentasjon på prøve må leveres til studieadministrasjonen før du kan starte praksisopplæring/klinisk undervisning. 

Studentweb lenke

Studieinfokontakt

Ta kontakt