Droppe til innhold

Hva skjer

Unge drømmer om grønnsaker, men digger kjøtt

Hvordan står det egentlig til med nordmenns spisevaner?

Sted : Biblioteket Kjeller

Det er et økende fokus på vegetarmat i Norge. Men vil det si at interessen for, og kunnskapen om, vegetarmat er økende blant forbrukerne?

Selv om det er de unge som er mest interessert i kjøttkutt, er det faktisk denne gruppen som spiser mest kjøtt. Det viser SIFO-rapporten Kjøttfrie spisevaner – hva tenker forbrukerne?.

En av forfatterne bak rapporten, Annechen Bahr Bugge, vil i dette foredraget snakke mer om disse funnene og om betydningen av kjøtt, fisk, melk og meieriprodukter i kostholdet vårt.

Annechen Bahr Bugge er sosiolog (dr.polit) og forsker ved Forbruksforskningsinstiuttet SIFO, OsloMet - storbyuniversitetet. Hun har i en årrekke forsket på problemstillinger knyttet til mat og spisevaner.

Foredraget er en del av Lunsjpåfyll-serien fra Universitetsbiblioteket.

Gratis og åpent for alle! Ta med matpakken din, vi står for kaffe og te.

chatbot-portlet