Droppe til innhold

Praksis for barnehagelærerutdanningen

Praksisopplæringen er en obligatorisk og viktig del av barnehagelærerutdanningen. Praksiskalender for kommende studieår blir publisert på denne siden i februar/mars. Informasjon om fordeling av praksisplasser blir lagt ut i Canvas ved semesterstart.

Universitetet inngår samarbeidsavtaler med barnehager i Oslo og Akershus, og studenter kan ikke skaffe praksisplass selv. Studenter som bor i andre kommuner eller fylker, må reise inn til Oslo eller Akershus for å gjennomføre praksisopplæring. Alle studenter må påregne ekstra reisetid i praksisperiodene.

Alle praksisperioder, uavhengig av studieprogram, gjennomføres på fulltid (5 dager i uken). I barnehagepraksis er det normalt to studenter hos hver praksislærer. Under finner du blant annet praksiskalender, retningslinjer for praksisopplæring, og relevante skjemaer.

 

Politiattest

Informasjon om hvordan du søker politiattest finner du her. Når du har mottatt den, merker du politiattesten med studieprogrammet du er tatt opp på: heltid, deltid eller ABLU. Politiattesten skal leveres i postkassen ved siden av LUIs infosenter i 1. etasje i Pilestredet 42.

Studieåret 2018-19

Studieåret 2019-20

Retningslinjer og rutiner

Skjemaer

Bekreftelsesskjemaer for praksis på eget arbeidssted

Deltid

ABLU

Vurderingsrapporter

Vurderingsrapporter for den enkelte praksisperioden ligger på informasjonssiden for praksissteder. Klikk på lenken under. Skjemaer som skal dokumentere og bekrefte  gjennomført praksis på eget arbeidssted (kun deltid og arbeidsplassbasert utdanning) blir lagt i Canvas før praksisstart.

Informasjon for praksissteder, barnehagelærerutdanningen

Kontakt oss

Kontakt oss hvis du lurer på noe angående praksis.

Praksisadministrasjonen

E-post :
Sted/Adresse :
Studiested Pilestredet, Pb. 4 St. Olavs plass, 0130 Oslo