Skip to Content

News

Karantene, symptomer og obligatorisk oppmøte

Karantene, symptomer og obligatorisk oppmøte

Spørsmål og svar for studenter som er i karantene, har symptomer eller er bekymret for smitte ved fysisk oppmøte på campus.

Obligatorisk smittevernkurs for studenter

Obligatorisk smittevernkurs for studenter finner du på Bokskapet. Er det første gang du besøker Bokskapet må du velge REGISTRER og deretter "Sign UP with FEIDE". Om du har brukt Bokskapet før logger du deg inn som vanlig. Etter at du har logget inn kan du følge denne lenken for å komme direkte til kurset. Trykk "Enroll" for å få tilgang til kurset.

Jeg har symptomer, hva gjør jeg med fysisk, obligatorisk undervisning og studiestart?

Du kan ikke møte på campus hvis du har symptomer. Kontakt ditt fakultet dersom du er syk og ikke kan møte til studiestart. Husk å kontakte fastlegen din for å få en test. Hvis fastlegen din ikke er tilgjengelig, kan du ringe koronatelefonen i Oslo på 21 80 21 82, og 66 93 20 40 for Lillestrøm (Kjeller).

Studenter kan også teste seg gratis hos SiO helse fra og med 12. august klokken 12:00. Du må ringe 22 85 33 00 for å avtale tid. 

Hvem kontakter jeg hvis jeg er smittet?

Da kontakter du fastlegen din først. Eventuelt koronatelefonen hvis du ikke når fram til fastlegen. Si også fra til ditt fakultet på OsloMet dersom du har vært på campus eller i fadderordningen, slik at de kan iverksette tiltak.

Kontakt ditt fakultet

Jeg er i karantene, hva gjør jeg med fysisk, obligatorisk undervisning og studiestart?

Karantene er gyldig fravær til eksamen og obligatorisk undervisning. Kontakt ditt fakultet dersom du er i karantene og ikke kan møte til studiestart. 

Jeg er bekymret for smitte og bekymret for å oppholde meg i Oslo sentrum eller å ta kollektivtrafikk. MÅ jeg møte opp selv om det er fysiske forelesninger?

Hvis du er i risikogruppen og ikke kan møte til obligatorisk undervisning på campus må du kontakte utdanningen din. Det er tilrettelagt for godt smittevern på campus.

Kontakt ditt fakultet

En i familien eller kollektivet har symptomer og venter på test/resultat – kan jeg komme på campus?

Fra FHIs retningslinjer angående når husstandsmedlem har luftveisinfeksjon: Hvis en i husstanden din har akutt luftveisinfeksjon bør de testes og holde avstand til de andre i husstanden fram til prøvesvar foreligger. Du og andre i husstanden er ikke i karantene før det eventuelt foreligger et positivt prøvesvar, men dere bør være ekstra oppmerksomme på egne symptomer. Hvis dere får symptomer på luftveisinfeksjon, bør dere teste dere og holde dere hjemme til prøvesvar foreligger og dere er symptomfrie.

chatbot-portlet