Droppe til innhold

StudentinformasjonBachelorstudium i Tolking i offentlig sektor

Studiested:
Pilestredet, Oslo
Studiepoeng:
180
Kull/termin:
Vår 2019
Omfang:
Deltid

Timeplan

Denne timeplanen viser bare første året - logg inn for å se din timeplan.
Vis felles- og gruppeundervisning hver for seg

Semesteroversikt

Tolking i offentlig sektor: yrkesetikk og profesjonskunnskap

Emnekode:
TLK1100
Studiepoeng:
15.0
Pensumliste Emneplan Timeplan

Konsekutiv tolking av dialog norsk/portugisisk

Emnekode:
TOLKDIAPOR
Studiepoeng:
15.0
Pensumliste Emneplan Timeplan

Konsekutiv tolking av dialog norsk/polsk

Emnekode:
TOLKDIAPOL
Studiepoeng:
15.0
Pensumliste Emneplan Timeplan

Konsekutiv tolking av dialog norsk/tyrkisk

Emnekode:
TOLKDIATUR
Studiepoeng:
15.0
Pensumliste Emneplan Timeplan

Konsekutiv tolking av dialog norsk/arabisk

Emnekode:
TOLKDIAARB
Studiepoeng:
15.0
Pensumliste Emneplan Timeplan
Programplan

Studiestart for nye studenter vår 2019 - Bachelorstudium i Tolking i offentlig sektor

Velkommen til OsloMet! Her er det du trenger å vite før og under studiestart på Bachelorstudium i tolking i offentlig sektor.

Har du takket ja til studieplassen?

Innen fristen må du svare på tilbudet om studieplass. Dette gjør du på Søknadsweb. Gi beskjed på e-post til opptak@oslomet.no så fort som mulig hvis du har takket ja, men likevel ikke skal ha plassen. Husk å oppgi søkernummeret ditt.

Obligatorisk oppmøte

Det er obligatorisk oppmøte og registrering første studiedag. Hvis du ikke møter mister du studieplassen din.

På oppstartsdagen er det tidspunktet her som gjelder. Det kan være avvik mellom informasjonen her og den du finner i timeplanen over.

Har du bestått eksamen i Yrkesetikk og profesjonskunnskap OG eksamen i dialogtolking mellom norsk og tolkespråket du har fått opptak på, trenger du ikke å ta grunnmodulen på nytt. Da trenger du heller ikke å møte på første samling. Se ytterligere informasjon under Fritak for fag nedenfor.

Studentkort

Fredag 25.januar (samme dag som første studiedag) kan du få studentkort hos Kortsenteret i Pilestredet 46 mellom kl.10.00 og 12.30.  Kan du ikke på  tidspunktet som er satt av, kan du komme innom Kortsenteret innenfor åpningstidene og få studentkortet ditt. Studentkortet fungerer også som et adgangskort. Du som har samlinger i helger er avhengig av å ha kort (og bruke pinkode) for å få tilgang til bygget. Sørg for å skaffe deg dette.

Kan du ikke møte første studiedag?

Dersom du på grunn av sykdom eller andre tungtveiende årsaker ikke har anledning til å møte første studiedag, må du gi oss beskjed. Send en e-post til infosenter-lui@oslomet.no. E-posten skal inneholde fullt navn, fødselsnummer og studium, i tillegg til dato og klokkeslett for når du kan møte.

Har du fullført sjekklista for nye studenter?

Som ny student er det flere ting det er viktig at du må gjøre, både før og under studiestart. Her finner du også informasjon om studielån, bolig, trening og mye mer. Les sjekklisten for nye studenter.

Samlingsdatoer 

Samlingsdatoer for våren 2019 er 25.-27. januar, 8.-10.mars og 26.-28. april.

Hvilke rom vi skal være i finner du under ”timeplan” lenger oppe å denne siden. 

Pensum, program- og emneplaner

I program- og emneplanene finner du informasjonen du trenger om studiets innhold, blant annet arbeidsformer, arbeidskrav og eksamensform. Lenker til disse finner du i semesteroversikten øverst på denne siden. 

Pensumlistene dine vil du finne i lenker i semesteroversikten øverst på denne siden innen studiestart og i læringsplattformen Canvas etter at du har fått pinkode og brukernavn. Husk at du må semesterregistrere deg for å få tilgang til dine emner i Canvas. 

Hvis du har lyst til å komme i gang med lesingen tidlig, anbefaler vi at du kjøper læreboka «Den topartiske tolken» av Hanne Skaaden. Resten av pensumet du trenger vil vi gjennomgå ved oppstart på hvert emne.

Fritak for fag

Du kan søke om fritak for emner eller eksamener hvis du har bestått lignende emner tidligere ved et annet studiested. Det er ikke mulig å søke om fritak før studiestart. Dersom du har tatt tolkefaglige emner på OsloMet tidligere, trenger du ikke å søke om å få dem innpasset i bachelorutdanningen. OsloMet vil gå gjennom alle de nye tolkestudentenes beståtte emner som kan innpasses. Du vil få en e-post om dette etter studiestart.

Lurer du på noe?

De fleste svarene finner du på denne siden og ellers her på student.hioa.no. Men ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe du ikke finner ut av. Kontaktinformasjon finner du på denne siden.

Ta kontakt