APN

VIA University College DK RISSKOV06

Utveksling for Grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10
Sted

Danmark

Skolepenger

Nei

Undervisningsspråk / arbeidsspråk
Dansk, Engelsk
Fagvalg / studieretning
Kunst og håndverk, RLE, Samfunnsfag, Mat og helse

Om studiestedet

Hvordan søker jeg?

Det er viktig at du leser nøye gjennom informasjonen før du søker.

Hva kan jeg studere ved VIA University College DK RISSKOV06?

For veiledning rundt valg av emner, ta kontakt med internasjonal koordinator på studieprogrammet ditt. 

Grunnskolelærerstudenter som har valgt kunst og håndverk eller mat og helse, kan ta emner fra «lærerudannelsen» (via.dk) i Århus, 3 moduler à 10 studiepoeng per semester. Merk at ikke alle moduler går hvert semester. Det er ofte mulig å velge en praksismodul, som erstatter OsloMet-praksisen.

Praksisopphold med Erasmus+-stipend på 680 euro i måneden: Studenter som har valgt samfunnsfag eller RLE, kan i regi av VIA ta praksis ved den anerkjente 1-9-skolen Mårslet. Oppholdet varer fra ca. 1. februar til ca. 1. mai. Skolen ligger like utenfor Århus. Før og etter oppholdet følger du undervisning i samfunnsfag/RLE ved OsloMet, og du tar eksamen ved OsloMet. 

 

Språkkrav

Dansk
Engelsk

Dersom du skal følge emner på et skandinavisk språk OG har et skandinavisk språk som morsmål (norsk, svensk, dansk), er det ingen krav til dokumentasjon av språkkunnskaper. Har du et annet morsmål, eller er usikker på din egen språkforståelse i et annet skandinaviske språk?

Erasmus+ Online Language Support (OLS) tilbyr en gratis språktest online. Du kan ta testen for å kartlegge hvilket nivå du er på i det språket du skal følge undervisning eller praksis på. Etter å ha tatt testen, kan du også få tilgang til et digitalt språkkurs.

Les mer om testen og språkkrav på Erasmus+-avtaler  

 

Når kan jeg reise og hvor lenge kan jeg studere?

Du kan reise hit i ditt 6. semester. 

Må jeg betale skolepenger?

Nei. Vi har noen gratisplasser tilgjengelig gjennom Erasmus+-programmet. Drar du på utveksling hit, får du dessuten Erasmus+-stipend. Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader og finansiering

 

 Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader

Har du noen spørsmål?

Det tas forbehold om endringer i satser og krav