Droppe til innhold

Erasmus + Online Linguistic Support (OLS)

Informasjon om Erasmus+ OLS språktest og språkkurs.

De aller fleste studenter som reiser på utveksling gjennom Erasmus+ må gjennomføre en språktest i Online Linguistic Support (OLS) før de reiser ut.

  • Språkene som er inkludert i OLS per i dag er: engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, nederlandsk, tsjekkisk, dansk, gresk, polsk, portugisisk og svensk.
  • Testen skal kartlegge hvilket nivå du er på i det språket du skal følge undervisning eller praksis på.
  • Når du kommer tilbake etter utvekslingsoppholdet, må du ta en ny test, og dermed får du kartlagt egen utvikling. Dette er ikke et krav for studenter som har oppnådd C2-nivå på første test.

Videoer på YouTube som forklarer OLS

 

Språktest

Du vil motta en e-post til din student e-post med emne «OsloMet – storbyuniversitetet invites you to complete your Erasmus + OLS assessment». I e-posten finner du ditt brukernavn (din -e-post adresse) og et passord. Du finner også en lenke som tar deg til OLS sine nettsider hvor du skal ta selve testen. Når du trykker på lenken åpnes OLS i nettleseren din.

  • Logg deg inn med brukernavnet og passordet som du fikk i eposten og opprett en profil.
  • Det er veldig viktig at du er nøye med å registrere riktige datoer for start- og slutt på utvekslingsperioden din. Du får tilgang til den andre obligatoriske språktesten etter sluttdatoen.
  • Du trenger en datamaskin med internett-tilkobling og lyd for å gjennomføre testen.
  • Etter at du har gjennomført testen vil du motta resultatet på e-post.
  • Dersom du oppnår lavere nivå på testen enn det som er fastsatt i utvekslingsavtalen mellom OsloMet og partnerinstitusjonen, vil koordinator veilede deg i forhold til hvordan du kan oppnå dette nivået.

Mer informasjon finner du i brukerveiledningen for OLS språktest.
 

Språkkurs

Hvis du oppnår lavere nivå på testen enn det som er fastsatt i utvekslingsavtalen, kan du få tilbud om et gratis, online språkkurs gjennom OLS.

Du kan få tilbud om et språkkurs i det lokale språket, hvis dette er et annet enn undervisningsspråket og hvis testresultatet er mellom B2 og C2 i undervisningsspråket.

Når du har fått tilgang til språkkurset, anbefaler vi deg å starte med én gang slik at du er godt forberedt før du begynner. I tillegg kan du bruke språkkurset underveis i utvekslingsoppholdet. Det er ikke nødvendig å laste ned noe, det eneste du trenger er en pc eller et nettbrett som er koblet til internett.

Når du har gjennomført språkkurset og den andre obligatoriske språktesten etter utvekslingsoppholdet, får du en e-post med din "Record of participation» som er en bekreftelse på at du har fulgt OLS-språkkurset.

Mer informasjon finner du i brukerveiledningen for OLS språkkurs.

chatbot-portlet