Erasmus + Online Linguistic Support | Utveksling - Student

Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS)

Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS)

De aller fleste som reiser på utveksling gjennom Erasmus+ må gjennomføre en språktest i Online Linguistic Support (OLS) før de reiser ut. Du kan også få tilbud om et gratis, online språkkurs gjennom OLS.
 • Om OLS

  Før du reiser skal du ta en obligatorisk online språktest. 

  Språktesten skal kartlegge hvilket nivå du er på i det språket du skal følge undervisning eller praksis på. Når du kommer tilbake etter utvekslingsoppholdet, kan du ta en ny test, og dermed får du kartlagt egen utvikling. Denne testen etter endt opphold er ikke obligatorisk. 

  Språkene som er inkludert i OLS per i dag er: engelsk, fransk, spansk, tysk, bulgarsk, dansk, estisk, finsk, gresk, irsk, gælisk, italiensk, kroatisk, latvisk, litauisk, maltesisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, rumensk, slovakisk, slovensk, svensk, tsjekkisk og ungarsk.

 • Språktest

  Du vil motta en e-post til student-e-posten din med emnet «OsloMet – storbyuniversitetet invites you to complete your Erasmus+ OLS assessment». I e-posten finner du brukernavn (din e-post adresse) og et passord. Du finner også en lenke som tar deg til OLS sine nettsider hvor du skal ta selve testen. Når du trykker på lenken, åpnes OLS i nettleseren din.

  • Logg inn med brukernavn og passord fra e-posten du fikk og opprett en profil.
  • Registrer korrekt dato for start og slutt på utvekslingsperioden din. Det er veldig viktig at du er nøye med datoene. Du får tilgang til den andre språktesten etter sluttdatoen. Denne testen er ikke obligatorisk.
  • Du trenger en datamaskin med internett-tilkobling og lyd for å gjennomføre testen.
  • Når du har gjennomført testen, får du resultatet på e-post.
  • Hvis du oppnår lavere nivå på testen enn det som er fastsatt i utvekslingsavtalen mellom OsloMet og partnerinstitusjonen, vil du få veiledning av koordinator om hvordan du kan oppnå dette nivået.

  Engelsk brukerveiledning for OLS språktest (support.erasmusplusols.eu).

 • Språkkurs

  Hvis du oppnår et testresultat mellom A1 og B1 på den første testen, får du automatisk tildelt et OLS-kurs i det samme språket. Du får invitasjon til språkkurs på e-post. 

  Hvis du oppnår et testresultat mellom B2 og C2 på språktesten, vil du ikke få tildelt språkkurs automatisk, men du kan likevel få tilbud om OLS-kurs enten i det samme språket som du tok testen i, eller et språkkurs i vertslandets språk.

  OLS-kurs er ikke obligatorisk, men vi anbefaler sterkt at du følger språkkurs. 

  Vi anbefaler vi deg å starte med en gang du har fått tilgang til kurset, slik at du er godt forberedt før du begynner. I tillegg kan du bruke språkkurset underveis i utvekslingsoppholdet. Det er ikke nødvendig å laste ned noe. Det eneste du trenger er en PC eller et nettbrett som er koblet til internett.

  Når du har gjennomført språkkurset får du en e-post med «Record of participation», som er en bekreftelse på at du har fulgt OLS-språkkurset.

  Engelsk brukerveiledning for OLS språkkurs (support.erasmusplusols.eu).