APN

VIA University College DK RISSKOV06

Utveksling for Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning, heltid
Sted

Danmark

Skolepenger

Nei

Undervisningsspråk / arbeidsspråk
Dansk, Engelsk

Om studiestedet

Hvordan søker jeg?

Det er viktig at du leser nøye gjennom informasjonen før du søker.

Hva kan jeg studere ved VIA University College DK RISSKOV06?

5. semester:

Du kan ta emner innen «pædagogutdannelsen» (en.via.dk), som er Danmarks barnehagelærerutdanning. Her studerer du på dansk sammen med de lokale studentene. Oppgaver, arbeidskrav og eksamen kan leveres på norsk

VIA har også flere populære, internasjonale studietilbud på 30 studiepoeng som er veldig relevante for barnehagelærerstudenter.

Les mer om studietilbudene: "Head - heart - Hands", "Social entrepreneurship - innovation that moves you", "Creative learning and Animation" og "Early Childhood Education and preschool teaching in Denmark" på VIAs nettsider under.
Oversikt over alle engelskspråklige tilbud for utvekslingsstudenter ved VIA. 

 

6. semester: Ikke tilgjengelig for våren 2024 for heltid

Dette er et 3 måneders praksisopphold som består av praksis og arbeid med studier. Emnet erstatter Ledelse, samarbeid og utvikling (LSU) her på OsloMet. Du er borte fra midyten av janaur til midten av april og kommer hjem for å skrive bacheloroppgaven. 

Før avreise arrangeres det obligatoriske oppgave- og metodeseminar samt en fagsamling om å skrive bacheloroppgaven i utlandet. Det vil i tillegg være én landsamling før jul og obligatorisk undervisning i uke 1 og 2 før avreise.  

Vi samarbeider med VIA University College som hjelper til med å finne praksisplasser og andre ting du trenger hjelp til. Du vil også ha noen faglige aktiviteter ved universitet. Du skal være ved Campus Viborg (via.dk)

Du vil ha praksis i  to barnehager som har forskjellig profil/fokusområde slik at du skal få erfaring med ulike typer barnehager. Du har praksis fire dager i uken. Den siste dagen er satt av til studiedag. Det er i tillegg satt av tid til en studieuke og en skriveuke, og eventuelt til å samle inn data til bacheloroppgaven din. Det er ikke et krav at du samler inn data. 

I løpet av oppholdet skal du levere flere refleksjonsnotater og ulike individuelle oppgaver og gruppeoppgaver. Du skriver på norsk og sender oppgavene elektronisk til lærere på BLU, OsloMet.  Du leverer bacheloroppgaven rundt 20. mai (datoen varierer noe fra år til år).

Språkkrav

Dansk
Engelsk

Dersom du skal følge emner på et skandinavisk språk OG har et skandinavisk språk som morsmål (norsk, svensk, dansk), er det ingen krav til dokumentasjon av språkkunnskaper. Har du et annet morsmål, eller er usikker på din egen språkforståelse i et annet skandinaviske språk?

Erasmus+ Online Language Support (OLS) tilbyr en gratis språktest online. Du kan ta testen for å kartlegge hvilket nivå du er på i det språket du skal følge undervisning eller praksis på. Etter å ha tatt testen, kan du også få tilgang til et digitalt språkkurs.

Les mer om testen og språkkrav på Erasmus+-avtaler  

 

Når kan jeg reise og hvor lenge kan jeg studere?

Du kan reise hit i ditt 5. semester for å ta emner. 

 

Må jeg betale skolepenger?

Nei. Vi har noen gratisplasser tilgjengelig gjennom Erasmus+-programmet. Drar du på utveksling hit, får du dessuten Erasmus+-stipend. Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader og finansiering

 

 Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader

Har du noen spørsmål?

Det tas forbehold om endringer i satser og krav