APN

VIA University College DK RISSKOV06

Utveksling for Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning - samlings- og nettbasert
Sted

Danmark

Skolepenger

Nei

Undervisningsspråk / arbeidsspråk
Dansk, Engelsk

Om studiestedet

Hvordan søker jeg?

Det er viktig at du leser nøye gjennom informasjonen før du søker.

Hva kan jeg studere ved VIA University College DK RISSKOV06?

Studieutveksling i 7. semester

Du kan ta emner innen «pædagogutdannelsen» (en.via.dk), som er Danmarks barnehagelærerutdanning. Her studerer du på dansk sammen med de lokale studentene. Oppgaver, arbeidskrav og eksamen kan leveres på norsk

VIA har også flere populære, internasjonale studietilbud på 30 studiepoeng som er veldig relevante for barnehagelærerstudenter.

Les mer om studietilbudene: "Head - heart - Hands", "Social entrepreneurship - innovation that moves you", "Creative learning and Animation" og "Early Childhood Education and preschool teaching in Denmark" på VIAs nettsider under.
Oversikt over alle engelskspråklige tilbud for utvekslingsstudenter ved VIA. 

Søknadsfrist er 1. februar. 

Bacheloropphold i 8. semester

Dette er et praksisopphold som består av praksis og arbeid med bacheloroppgaven. Du gjennomfører fordypningen på OsloMet før du reiser ut. 

Før avreise arrangeres det obligatoriske samlinger og forelesninger for å forberede deg på oppholdet. 

Du reiser for å ha praksis og samle inn data i lokale danske barnehager i den koselige byen Viborg på Jylland, samt for å skrive bacheloroppgaven . Du har som regel praksis i minst to ulike barnehager, i mars og april. I løpet av oppholdet skal du også delta i et studieopplegg som varer ca 1 uke, eventuelt gjennomføre en workshop for ansatte i barnehagefeltet. Dette gjennomføres i samarbeid med Malmø Universitet.

Den siste måneden gjør du deg ferdig med bacheloroppgaven din. Det er tre obligatoriske veiledninger med tildelt veileder på OsloMet under oppholdet. 

Mer informasjon om det faglige opplegget finner du i emneplanen.

Søknadsfrist er 1. september.

Her kan dere lese mer om hvorfor Hedda og Mari  mener de fikk oppleve barnehagen på en ny måte da de var på praksis- og studieopphold i Viborg i Danmark.

Basert på sine erfaringer har studentene sammen med faglærer Bushra Fatima skrevet en fagartikkel i Utdanningsnytt som har tittelen Lavere voksentetthet i danske barnehager enn i norske

Språkkrav

Dansk
Engelsk

Dersom du skal følge emner på et skandinavisk språk OG har et skandinavisk språk som morsmål (norsk, svensk, dansk), er det ingen krav til dokumentasjon av språkkunnskaper. Har du et annet morsmål, eller er usikker på din egen språkforståelse i et annet skandinaviske språk?

Erasmus+ Online Language Support (OLS) tilbyr en gratis språktest online. Du kan ta testen for å kartlegge hvilket nivå du er på i det språket du skal følge undervisning eller praksis på. Etter å ha tatt testen, kan du også få tilgang til et digitalt språkkurs.

Les mer om testen og språkkrav på Erasmus+-avtaler  

 

Når kan jeg reise og hvor lenge kan jeg studere?

Du kan reise på studieutveksling hit i ditt 7. semester

Du kan reise hit i ditt 8. semester og skrive bacheloroppgave.

Må jeg betale skolepenger?

Nei. Vi har noen gratisplasser tilgjengelig gjennom Erasmus+-programmet. Drar du på utveksling hit, får du dessuten Erasmus+-stipend. Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader og finansiering

 

 Selv om du ikke må betale skolepenger, må du regne med at det kan komme andre utgifter.  Les mer om kostnader

Har du noen spørsmål?

Det tas forbehold om endringer i satser og krav