Droppe til innhold

Nyheter

Student på hjemmekontor i samtale

Studere hjemmefra

Slik får du en bedre studiehverdag når du må gjøre alt hjemmefra. Få tilgang på programvare og se hva biblioteket tilbyr av pensum og veiledning.

Hold kontakten på nett

Hold kontakten med din studiegruppe og andre medstudenter digitalt på nett i f.eks Skype, Facetime, grupper i Canvas. Selv om dere ikke kan møtes fysisk så kan dere støtte hverandre faglig og sosialt. Da er det enklere å fortsette med studiene selv for deg som er alene på hybelen.

Koronaviruset har gjort hverdagen utfordrende for studenter og ansatte. Noen er urolige for situasjonen, andre må ha hjemmeskole eller barnehage i tillegg til studier og jobb. Mange har derfor mindre tid til studier. Fortsett med oppgaver og undervisning og ikke still for høye krav til deg selv eller andre. Nå er tiden for å være rause med hverandre og finne gode løsninger sammen.

Gode tips til hjemmestudier fra Studentparlamentet

Digital undervisning

Noen er allerede godt vant med digital undervisning. Mens for andre er det mye nytt for både studentene som deltar og for ansatte som skal holde undervisningen. Mange ansatte jobber nå hardt for å komme i gang. Du får beskjed i Canvas eller på e-post når ditt emne starter opp med digital undervisning.Hvis du får innkalling til en nettforelesning, koble opp god tid i forveien for å teste at alt fungerer.  Se også avsnittet under om programmer.

Slik får du tilgang til filer og programmer

Office 365 er alltid tilgjengelig

Du har tilgang til filene dine i OneDrive via Office 365. I Office 365 er det blant annet Outlook (e-post) Excel, Word, PowerPoint m.m

Microsoft Office-pakken kan lastes ned og installeres gratis på ditt eget utstyr. Du kan installere pakken på inntil fem enheter.

Zoom - digitalt klasserom

Zoom er et digitalt klasserom som vil bli brukt framover. Det kan være lurt å installere Zoom-klienten på din egen PC. Se veiledning for å installere Zoom i Canvas.

Vi har laget en artikkel om hvordan du kommer i gang med Zoom med tips om hvordan du bruker Zoom og informasjon om personvern.

Trenger du programvare?

Her er en oversikt over gratis programvare og programvare du kan få ved å logge deg på Feide (ditt vanlige OsloMet brukernavn og passord).

Trenger du programvare du vanligvis bruker på datamaskiner fysisk på OsloMet? Kontakt it-servicedesk@oslomet.no  

Spørsmål om bruk av Canvas? Se brukerveiledning til Canvas.

Koble til Eksternt skrivebord (kun for masterstudenter)

Eksternt skrivebord er en virtuell tilkobling som gjør at du får tilgang til innholdet på en spesiell PC (datamaskinen) på OsloMet din fra en annen enhet, f.eks. din private PC.

Pensum, oppgaveskriving og studieteknikk

Du har fortsatt tilgang til mye pensum via Universitetsbibliotekets digitale samlinger.
Se hvordan du får tilgang til digitalt pensum på Universitetsbibliotekets nettsider.

Du kan også få tilgang til norske pensumbøker via Nasjonalbiblioteket. Gå til nb.no, logg inn øverst til høyre, velg Feide, og bruk ditt OsloMet-brukernavn og passord.

Les mer om hva som skjer med lån, retur, purringer, veiledning og kurs på UB sine nettsider.

Studieverkstedet er åpen for veiledning over telefon eller Skype. Les mer om når og hvordan du kan få veiledning til oppgaveskriving og studieteknikk.

IT-sikkerhet

Det er dessverre mange som forsøker å utnytte at vi er i en spesiell situasjon. Vær derfor ekstra på vakt:

Programmer og systemer - status 25. mars kl.18.00

Det er ikke sikkert det er din internettkobling som er treg. Nå er det mange på alle universiteter og høgskoler over hele landet som bruker systemer og programvarer hjemmefra. Både Microsoft og Uninett (begge leverer tjenester til mange universiteter og høgskoler) jobber for å øke kapasiteten.

Bruker du VPN?

Det er problemer med kapasiteten på VPN. Vi ber om at de som ikke må bruke VPN (Viscosity) logger seg av.

IT jobber med å få opp en alternativ VPN-løsning for studenter. 

Trenger du noen å snakke med?

Det kan bli ensomt å sitte på hybelen alene og studere. Hold kontakten med medstudenter. I tillegg er det flere du kan henvende deg til.

Studentstøttetjenester for deg som er urolig og trenger noen å snakke med

Jeg føler meg urolig og redd på grunn av korona-viruset. Kan jeg snakke med noen? 

Hvis du føler deg urolig og trenger noen å snakke med kan du ta kontakt med SiO Helse eller Studentpresten ved OsloMet på telefon eller e-post.  

Husk at hvis du lurer på noe om korona-viruset eller har mistanke om korona-smitte må du følge rådene hos Folkehelseinstituttet.

Hvem kan jeg snakke med om mine rettigheter som student?  

Studentombudet ved OsloMet kan kontaktes på telefon eller e-post dersom du har spørsmål om dine rettigheter som student.

Har du spesifikke spørsmål om ditt studium, praksis eller eksamen? Ta kontakt med ditt fakultet gjennom kontaktskjema.

Oversikt over alle tilbud ved OsloMet når du trenger noen å snakke med.

Oppdateringslogg:

  • Oppdatert 31. mars med informasjon om tilgang til pensumlitteratur på Nasjonalbiblioteket.

 

chatbot-portlet