Droppe til innhold

Nyheter

Spørsmål og svar om høstsemesteret

Spørsmål og svar om høstsemesteret

Høstens semester kan bli noe annerledes enn vanlig, men vi jobber for at alle studenter skal få noe fysisk undervisning. Her finner du spørsmål og svar om høstens semester.

Timeplanen, oppmøte og studiestart 

Når kommer timeplanen?

Fakultetet der du studerer jobber nå med å få all undervisning som måtte planlegges på nytt inn i timeplanen. Vi håper at informasjon om undervisning de første ukene skal være på plass 1. juli
 

Skal jeg møte opp fysisk?

For deg som allerede er student kan det blir digital undervisning de første ukene, men følg med på timeplanen når den kommer. 

Universitetet legger til rette for at alle studenter skal få mulighet til å delta i noe undervisning på campus, men på grunn av smittevernhensyn vil fortsatt mye undervisning foregå nettbasert.

Dersom du er førsteårsstudent kan du forberede deg på at du skal møte opp fysisk den første uka.
 

Vil jeg få kveldsundervisning?

Det kan hende det blir noe mer kveldsundervisning enn før, men det er ikke sikkert vi behøver det. Det får du mer informasjon om når timeplanen er klar.
 

Jeg har meldt meg som fadder, blir det fadderuke?

Ja, det blir fadderuke. Fadderordningen høsten 2020 vil kanskje bli litt annerledes enn før. Det blir blant annet digital velkomstseremoni.

Men fadderstyrene planlegger aktiviteter både digitalt og fysisk. De får også opplæring i hvordan de skal ta hensyn til smittevern i faddergruppene.

Jeg er i risikogruppen, hva gjør jeg?

Kontakt fakultetet ditt via kontaktskjema hvis du er i risikogruppen og ikke kan møte på campus  Be om en samtale om muligheten for tilrettelegging av studiesituasjonen.

Blir undervisningen som vanlig?

Det vil være færre studenter i undervisningsrommene enn vanlig fordi vi må følge retningslinjer for smittevern og avstand.
 
Fordi vi ønsker at flere studenter skal kunne få fysisk undervisning, kan det hende din undervisning blir lagt på et tidspunkt i løpet av dagen og ettermiddagen som du ikke er vant med fra før. 

Hvis du er i risikogruppe og ikke kan møte på campus på grunn av det, ta kontakt med studieveilederen din for en samtale om muligheten for tilrettelegging av studiesituasjonen. Ansatte som skal på campus må følge nye rutiner for smittevern. Les mer om smittevern ved OsloMet her. 

Eksamen

Skal jeg ha eksamen på vanlig måte?

Per nå planlegger vi å ha eksamen slik som vi alltid har det. Det betyr at noen er digitale, noen er i Silurveien og noen er hjemmeeksamener. Les mer om eksamensformer ved OsloMet.
 

Praksis og utveksling

Hvordan blir praksis? 

Det er ditt fakultet som bestemmer om ditt studium har praksis eller ikke. Finn ditt fakultet for mer informasjon: 

Blir det utveksling? 

Alle fakulteter har avlyst all studentutveksling for høsten 2020. Dette gjelder både utreisende studenter og innreisende studenter. Utveksling som foregår digitaltt, går som planlagt. Ta kontakt med ditt fakultet dersom du har noen spørsmål.

Bibliotek, lesesaler og spisesteder

Vil biblioteket være åpent slik at jeg kan låne pensumbøker? Vil jeg kunne bruke biblioteket til å lese?

Universitetsbiblioteket er nå åpent fra 15. juni. Biblioteket vil være åpent igjen ved studiestart, med nødvendige smitteverntiltak på plass . Åpningstider i sommer og informasjon om tilbudet på Universitetsbiblioteket sine sider.

Har jeg tilgang til lesesalene?

Campus er nå åpent for alle studenter. Vi håper at vi også kan ha helt åpne lesesaler til høstens semester. Les mer om at campus er åpent for flere studenter her. 

Vil kantina være åpen ved studiestart og videre i semesteret?

Noen av spisestedene vil være åpne. Vi vet ikke hvilke ennå. 

 

Lurer du på noe?

Følg oss på Facebook

Ta kontakt! 

 

chatbot-portlet