Bilde av mørkeblått stoff-munnbind med OsloMet-logo.

Munnbind til alle på OsloMet

OsloMet deler ut gjenbrukbare munnbind til studenter og ansatte. Se her hvor du får tak i dem.

OsloMet deler ut vaskbare munnbind til studenter og ansatte. Det er beregnet to munnbind til hver, slik at man har et rent til både reise til og fra studiestedet.

Oppdatert 26. oktober:

Det er nå påbud fra Oslo kommune om munnbind innendørs på offentlige steder der man ikke kan opprettholde minst én meter avstand. Dette gjelder dermed også ved studiested Pilestredet dersom du ikke kan opprettholde minst én meter avstand.

På serveringssteder og i kantiner i Oslo må man bruke munnbind i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

Det er allerede påbudt med bruk av munnbind på kollektivtransport i Oslo-regionen, ved trengsel og når det ikke lar seg gjøre å holde en meter avstand.

OsloMet følger regjeringens retningslinjer, og ber alle studenter og ansatte som skal på campus, om å bruke munnbind på kollektivtransport.

Fra fredag 2. oktober er det påbudt med munnbind på shuttlebussen mellom studiestedene.

Her får studenter tak i munnbind (to til hver):

• Infosentre og bibliotekskranker får kurver med munnbind der studenter kan hente selv. Munnbindene vil være pakket inn i plast, og du vil finne en antibac-stasjon i nærheten.
  • SiO-kafeer har kurver med munnbind hvor studenter kan ta selv. Munnbindene vil være pakket inn i plast, og du vil finne en antibac-stasjon i nærheten.

Utdeling til ansatte

Alle ansatte vil få to munnbind i sin posthylle på arbeidsplassen. Munnbindene vil være pakket inn i plast. Distribusjonen vil starte mandag 28. september.

Om bruk og bytte av filter

I pakken med munnbindet følger det med et filter som skal legges inn i den påsydde lommen på innsiden av munnbindet.

Et filter kan brukes i 3-7 dager om det for eksempel kun brukes av og på i kollektivtrafikken.
Hvis det brukes hele dagen, holder filteret maks 2-3 dager.

Filteret skal byttes hvis det er blitt fuktig, og når munnbindet skal vaskes. Filteret kan ikke vaskes, og kastes når det er ferdig brukt. Husk å vaske eller desinfisere hender før og etter bytte av filter.
Det anbefales å koke munnbindet i en kjele når det skal vaskes.

Nye filtere kan kjøpes på apoteker og andre steder som selger div. rekvisita.

De godkjente filterne skal være merket PM 2.5. Dette er filter av høyeste kvalitet, med 5 lag beskyttelse med aktivt karbon som hjelper med filtreringen av de aller minste partiklene, støv, eksos, bakterier og virus.

Munnbindet kan også brukes uten filter, men har da ikke den samme beskyttelsen.

Munnbindene med filter er godkjent av både FHI og arbeidstilsynet.