Tre studenter sitter på trappen og snakker sammen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Dette betyr gjenåpningen for deg som student

Alle koronarestriksjoner oppheves ved OsloMet fra lørdag 25. september kl. 16.00.

Regjeringen gjenåpner samfunnet, og OsloMet opphever dermed også sine koronarestriksjoner fra samme tidspunkt.

- Jeg er veldig glad for at vi nå kan oppheve restriksjonene, slik at studentlivet på campus og arbeidshverdagen for de ansatte endelig kan bli mer normalt. Jeg ønsker å takke alle studenter og ansatte som har fulgt råd og retningslinjer samvittighetsfullt under hele pandemien, sier fungerende rektor, Nina Waaler.

Det innebærer at enmetersregelen er opphevet, og det ikke lenger er begrensninger knyttet til lesesalsplasser, biblioteker, arrangementer og studentlivet på OsloMet.

Regjeringen understreker at vi nå går til en normal hverdag med økt beredskap. Det innebærer at enkelte anbefalinger og råd fremdeles gjelder:

• Test deg ved luftveissymptomer
  • Ved smitte – isoler deg! Dette er en regel, og ikke bare et råd.
  • Se i Helsedirektoratet sin karantenesjekk for å se hvilke regler som gjelder for deg
  • Andre nærkontakter av smittede bør teste seg
  • For øvrig gjelder fremdeles rådene om å vaske hender, hoste i albue, og være hjemme dersom man er syk

Disse anbefalingene gjelder også ved OsloMet. Husk å melde fra til ditt fakultet dersom du er smittet av koronaviruset.

Undervisning for høstsemesteret

Studenter ved OsloMet skal følge sin timeplan som vanlig. Det ble åpnet for at avstandskravet på en meter ble fjernet i undervisning allerede i august. Dette er nå fjernet for hele campus. Noen studieprogrammer vil kunne tilby mer fysisk undervisning til flere av sine studenter dersom det er plass i de tildelte rommene. Det vil ikke komme noen store endringer i timeplanen for resten av høstsemesteret.

I vårsemesteret 2022 vil all undervisning planlegges uten avstandskrav. Vårens timeplan vil være tilgjengelig for studenter 7. desember.

Smittevern

Les OsloMets smittevernrutiner for studenter og ansatte.

​​​Smittevernkurset for ansatte og studenter er fremdeles tilgjengelig, men etter gjenåpningen er det ikke lenger krav om å ha tatt kurset for å kunne komme på campus.​​​​