Behandling hos fysioterapistudenter

OsloMets fysioterapistudenter tilbyr utredning, veiledning, behandling og oppfølging av både kroniske og akutte plager, i tillegg til forebyggende behandling. Du trenger ikke henvisning fra lege.

Institutt for fysioterapi ved OsloMet tilbyr utredning, veiledning, behandling og oppfølging av både kroniske og akutte plager, sykdommer eller skader (f.eks. idrettsskader). Du kan også få tilbud om forebyggende behandling for deg som trenger veiledning og oppstart av trening. Du trenger ikke henvisning fra lege. Individuell undersøkelse og behandling utføres av fysioterapistudenter under veiledning av erfarne fysioterapeuter.

Vi tilbyr både individuell behandling og gruppetrening innen to fysioterapeutiske studieretninger; fysioterapi og mensendieck.

Forutsetningen for god behandling av deg og en god læringsprosess for studenten, er at du møter opp til hver avtalt behandlingstime. Studentenes praksis ved poliklinikken er en vesentlig del av undervisningen og er derfor grunnleggende for studentens utdanning.

Dette kan vi hjelpe deg med:

Vi behandler mange typer diagnoser og plager som for eksempel:

• Vondt i ryggen
  • Spenninger og stivhet i kroppen
  • Svimmelhet
  • Smerter i nakke, skuldre, armer
  • Vondt i knærne
  • Idrettsskader (kneskader, Schlatters, menisk, korsbånd, Akilles med mer)
  • Artrose / gikt
  • Leddsmerter
  • Fibromyalgi
  • MS Multippel sklerose
  • Slag
  • Bekkensmerter

Individuell behandling

Individuell undersøkelse og behandling utføres av fysioterapistudenter under veiledning av erfarne fysioterapeuter. Time må bestilles på forhånd. Første undersøkelse varer én time. Øvrige behandlinger varer i 40 minutter. Et behandlingsløp er normalt mellom 8-11 ganger, avhengig av diagnose og fremgang.

Gruppetrening

Treningen varer 60 minutter og avsluttes med avspenning. Det er maksimalt 14 deltakere per gruppe.

Mensendiecktrening passer for alle uansett alder og treningsbakgrunn, og kan også fungere som et supplement til annen trening eller som oppfølging etter behandling. Treningen har som mål å bedre styrke, balanse, smidighet og koordinasjon. Gjennom aktiv trening og veiledning erfares betydningen av hensiktsmessig kroppsholdning og kroppsfunksjon. Gruppene ledes av studenter ved fysioterapiutdanningen studieretning mensendieck, og følges opp av faglærere. Dette sikrer faglig trygghet for deltakerne og mulighet for råd og veiledning.

Instruksjon av mensendieckgymnastikk er en sentral del av studentenes læringsprosess, og det er derfor viktig at deltakerne møter jevnlig til trening og også deltar på studentenes eksamen.

Åpningstider individuell behandling

• Mandag og torsdag