APN

Université Rennes 2 - F RENNES02

Utveksling for Grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10
Sted

Rennes, Frankrike

Skolepenger

Nei

Undervisningsspråk / arbeidsspråk
Fransk
Fagvalg / studieretning
Fransk

Om studiestedet

Hvordan søker jeg?

Det er viktig at du leser nøye gjennom informasjonen før du søker.

Hva kan jeg studere ved Université Rennes 2 - F RENNES02?

Norge mangler grunnskolelærere med fransk i fagkretsen. Men heldigvis finnes Rennes, hovedstaden i Bretagne. Rennes er kjent som en av Frankrikes aller beste byer for studenter.

Her kan du ta de velrenommerte intensive franskkursene for utlendinger som CIREFE på Rennes 2 tilbyr. De gir både Erasmus+-stipend og studiepoeng. Du må betale ca. 6000 kroner for ett semester i skolepenger. Hvis du allerede kan fransk på et svært høyt nivå, kan du ta fag sammen med lokale studenter, de er uten skolepenger.

Det er studentboliggaranti og husleien er på ca. 245 euro i måneden. I tillegg kan du søke om bostøtte, den er på ca. 90 euro i måneden.

Hvis du vil være her i både 5. og 6. semester: Du må kunne nok fransk til å kunne begynne på A2 dagen før kurset starter.

Hvis du vil være her i kun ett semester, altså vårsemesteret: Du må kunne nok fransk til å kunne begynne på B1 dagen før kurset starter.

Høstsemesteret varer fra ca. 18. september til ca. 22. desember. Vårsemesteret varer fra ca. 22. januar til ca. 17. mai. Det er mulig å forlenge semesteret hvis du i tillegg tar et didaktikk-kurs. Og hvis du i tillegg tar et intensivkurs i fransk i et land med fransk som morsmål på fire uker før og/eller under oppholdet, får du Lånekassens stipend for kort språkkurs, som er på nesten 25000 kroner! De fire ukene trenger ikke å være sammenhengende, du kan f. eks. ta to av ukene sommeren før du reiser.

 

 

Språkkrav

Fransk (A1)

Når kan jeg reise og hvor lenge kan jeg studere?

Du kan reise hit i ditt 5. og 6. semester, eller bare i 6. semester.

Har du noen spørsmål?

Det tas forbehold om endringer i satser og krav