Studieinfo emne DATA3720 2023 HØST
DATA3720 Samfunnskontaktprosjekt Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Community outreach project
- Studieprogram
-
Bachelorstudium i ingeniørfag - data / Bachelorstudium i informasjonsteknologi / Bachelorstudium i anvendt datateknologi
- Omfang
- 10 stp.
- Studieår
- 2023/2024
- Programplan
Innledning
I dette emnet gjennomfører studentene et IT-prosjekt for å skape interesse for IT-utdanningene. For å nå publikumet, skal studentene presentere prosjektet på et relevant arrangement, som for eksempel utdanningsmesser, skolebesøk, åpen dag, osv. Andre relevante samfunnskontakt-prosjekter kan også vurderes i samråd med veileder.
Forutsetning for å kunne ta samfunnskontakt prosjekt er at studenten avtaler prosjekt-temaet med en intern veileder ved OsloMet og får prosjekttemaet godkjent av emneleder før semesterstart.
Valgemnet igangsettes forutsatt at det er et tilstrekkelig antall studenter som velger emnet.
Anbefalte forkunnskaper
Bygger på datafaglige emner fra 1. studieår.
Forkunnskapskrav
Ingen ut over opptakskrav.
Læringsutbytte
Etter å ha gjennomført dette emnet har studenten følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten:
- er bevisst relevante samfunnsmessige problemstillinger knyttet til teknologiutviklingen
- behersker flere metoder for å kommunisere informasjon om teknologiutvikling til et variert publikum.
- forstår de forskjellig faktorene som påvirker forståelse for IT og motivasjon til å lære mer om IT-relaterte problemstillinger.
Ferdigheter:
Studenten kan:
- presentere et teknisk produkt eller prosjekt på en forståelig måte til et publikum med variert nivåer av faglig kunnskap om IT
- presentere og diskutere rollen som IT spiller i samfunnet, med aktuelle eksempler fra hverdagslivet, nyhetssaker og populærkulturen.
- beherske metoder for å engasjere og involvere publikum gjennom gjenkjennelige eksempler og gode historier.
Generell kompetanse
Studenten kan:
- presentere og diskutere IT-relaterte temaer til et bredt publikum.
- kommunisere klart skriftlig og muntlig om IT-relaterte problemstillinger til et publikum som ikke nødvendigvis er datakyndig.
- motivere og engasjere et variert publikum ved hjelp av aktuelle problemstillinger innen IT
Arbeids- og undervisningsformer
Jevnlig oppfølging av prosjektarbeidet av en prosjektveileder. Det skal skrives en rapport som beskriver prosjektet og hva studenten har fått ut av deltakelse i prosjektet.
Prosjektene velges/tildeles ved semesterstart.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Følgende arbeidskrav er obligatorisk og må være godkjent for å kunne framstille seg til eksamen:
- En standard samarbeidskontrakt må inngås mellom prosjekttilbyder/veileder og studenten(e), og denne må godkjennes av emnekoordinatoren før prosjektet kan starte.
- Muntlig presentasjon midtveis i semesteret, individuelt eller i gruppe (maks. 5 studenter), 10 minutter + 5 minutter til spørsmål.
Fristene for prosjektskissen og møtereferater vil fremgå av undervisningsplanen som gjøres tilgjengelig ved semesterstart.
Vurdering og eksamen
Mappevurdering med følgende mappekrav:
- Prosjektrapport på 2000 ord +/-10 % som beskriver hvordan oppgaven har blitt løst, og som viser at studenten har en grunnleggende forståelse av prosesser og metoder som har blitt benyttet.
- Videopresentasjon på 10 minutter som demonstrerer læringsutbyttet som studentene har oppnådd under arbeidet med prosjektet.
Mappen gis en helhetlig vurdering med én karakter, men både prosjektrapporten og videopresentasjonen må vurderes til bestått for at mappen som helhet skal bli vurdert til E eller bedre.
Normalt får alle i gruppen samme karakter, men under eksepsjonelle omstendigheter kan individuelle karakterer tildeles etter prosjektveilederen(e) og studieleder sin vurdering
Eksamensresultat kan påklages.
Hjelpemidler ved eksamen
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F.
Sensorordning
To interne sensorer. Ekstern sensor brukes jevnlig.