Droppe til innhold

Nyheter

Jente smiler

Ny student? Sjekkliste for studiestart!

Velkommen som ny student ved OsloMet. Her er alt du trenger å vite om studiestart 2020.

Her er det viktigste du må gjøre etter at du har fått svar på din søknad 20. juli. Du får ditt studentnummer og din PIN-kode uken før studiestart.

Dette må du huske på ved studiestart 

1. Takke ja til studieplassen 

Du svarer på tilbudet om studieplass på Samordna opptak (rundt 20. juli) eller på Søknadsweb for master- og videreutdanninger.  

 

2. Motta studentnummer, aktiveringspassord og PIN-kode 

Dette får du tilsendt på e-post og SMS i uken før studiestart. Hvis du ikke har fått dette første studiedag må du ta kontakt med infosenteret ved ditt fakultet eller Servicetorget Kjeller. 

Her kan du lese mer om aktiveringspassord og PIN-kode. 

 

3. Møt opp første studiedag 

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. På grunn av situasjonen med koronaviruset kan det være noen studier som skal ha digitalt oppmøte den første dagen, det finner du informasjon om i timeplanen. Søk opp ditt studium på forsiden av student.oslomet.no for å finne oppmøtetid og sted.

Alle studenter skal registrere sitt oppmøte digitalt, du får en sms med mer informasjon før første studiedag.  

Du finner informasjon i din timeplan om du skal møte opp fysisk eller digitalt første studiedag. På enkelte studier kan du søke om utsatt studiestart. Du finner informasjon om utsatt studiestart ved å søke opp ditt studium på forsiden av student.oslomet.no.

Er du allerede student på OsloMet? Logg deg inn på Min Side for studenter og finn informasjon om din semesterstart i din timeplan.

4. Aktivere brukerkonto

Gå til passord.oslomet.no/aktivere-it-konto og logg inn med ditt brukernavn (s+studentnummeret ditt, f.eks. s123456) og aktiveringspassord for å aktivere kontoen og opprette nytt passord. 

Opptil 24 timer etter at du har aktivert brukerkontoen din kan du logge inn på læringsplattformen Canvas, Office 365 med e-post og skylagring, trådløst nettverk, Studentweb og universitetets datamaskiner. Dette gjelder også for deg som har studert på OsloMet tidligere.

Husk at når du logger inn første gang på OsloMets systemer, må du skrive inn din fulle OsloMet-e-postadresse som brukernavn. (f.eks s123456@oslomet.no) 

Veiledning til å aktivere brukerkonto og kontaktinformasjon til Brukerstøtte IT. 
 

5. Semesterregistrere deg 

Det er lurt å semesterregistrere deg i Studentweb så fort du har fått brukernavn og passord. Når du har registrert deg får du tilgang til dine emner i Canvas. Du får også se din personlige timeplan når du er registrert og delt inn i eventuelle klasser og grupper. Husk at du må semesterregistrere deg hvert semester. Den endelige fristen for å gjøre dette i høstsemesteret er 1. september.

Logg inn med brukernavn og bruk passordet du opprettet da du aktiverte brukerkontoen din. Enkelte studier kan ha senere frist enn 1. september. Hvis det gjelder deg vil du få informasjon om det etter studiestart. 

 

6. Betale semesteravgift innen 1. september

Du må også betale semesteravgift hvert semester. Du finner betalingsinformasjonen ved å logge inn i Studentweb. Enkelte studier kan ha senere frist. Hvis det gjelder deg vil du få informasjon om det etter studiestart. 

NB! Husk at du ikke kan betale før du har fått ditt studentnummer og pin-kode på e-post og SMS uken før studiestart. 

 

7. Skaffe studentkort

Studentkortet er ditt adgangskort (sammen med PIN-kode) til undervisningsrom og bygninger, lånekort på biblioteket og brukes når du skal hente utskrifter. Når og hvor du kan hente studentkortet står enten i timeplanen din eller får du beskjed i løpet av studiestartuka. Du kan også hente kortet utenom dette til bestemte tider. Husk gyldig legitimasjon når du skal hente kortet.

For å få studentrabatter må du vise studentkort sammen med studentbevis. Slik får du studentbevis på mobil eller i papirversjon

 

8. Ha egen bærbar PC 

Alle studenter på OsloMet må ha egen bærbar PC. Du får Office365 med Word, PowerPoint, Excel, skylagring, epost og mange andre verktøy gratis av OsloMet. Alle disse verktøyene finner du når du logger inn på Min side for studenter

 

9. Digital undervisning og Zoom

I høst vil det bli en del digital undervising. Du finner informasjon i timeplanen din og i Canvas om hvilken undervisning som er digital og hvor den foregår. Zoom er ett av de mest brukte verktøyene for digital undervisning. Husk å bruke din OsloMet-bruker til å logge deg på digital oppmøteregistrering og undervisning i Zoom. Da har du bedre sikkerhet.  

Spørsmål? 

Hvor finner jeg studiestartinformasjon for mitt studium? 

Har du tenkt på dette?

Studentliv

chatbot-portlet