Tre studenter sitter rundt et bord og snakker

Ny student i januar? Sjekkliste for studiestart!

Velkommen som ny student ved OsloMet våren 2019. Her er alt du trenger å vite om studiestart.

Dette må du som er ny student huske på ved studiestart

1. Takke ja til studieplassen

Du svarer på tilbudet om studieplass på SøknadsWeb for studier som starter vår 2019.

2. Motta studentnummer og PIN-kode

Dette får du tilsendt på e-post og SMS. Hvis du ikke har fått dette innen første studiedag må du snarest mulig etter studiestart ta kontakt med infosenteret ved ditt fakultet eller Servicetorget Kjeller.

3. Møt opp første studiedag

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. Oppmøtetid og sted finner du fra midten av november ved å søke opp ditt studium fra forsiden av student.oslomet.no. På enkelte studier kan du søke om utsatt studiestart.

4. Aktivere brukerkonto

Når du har fått studentnummeret ditt og PIN-kode på e-post og SMS i uken før studiestart må du aktivere brukerkontoen. Gå til bitadmin.hioa.no og logg inn med ditt brukernavn (s+studentnummeret ditt, f.eks. s123456) og PIN-kode for å aktivere.

Opptil 24 timer etter dette kan du logge inn på Canvas, Office 365 med e-post og skylagring, trådløst nettverk, Studentweb og universitetets datamaskiner. Dette gjelder også for deg som har studert på OsloMet tidligere.

Husk at når du logger inn første gang på OsloMets systemer, må du skrive inn din fulle OsloMet-epostadresse som brukernavn. (f.eks s123456@oslomet.no) (NB! Du kan ikke bruke @stud.hioa.no, da dette er de gamle e-postadressene).

Veiledning til å aktivere brukerkonto og kontaktinformasjon til Brukerstøtte IT.

5. Semesterregistrer deg for å få tilgang til din timeplan og dine emner

For å få tilgang til din timeplan og dine emner i Canvas må du semesterregistrere deg hvert semester på Studentweb. Logg inn med brukernavn og passordet du opprettet da du aktiverte brukerkontoen og følg instruksjonene på skjermen. Fristen er 1. februar, men gjør det så fort du har mulighet. Enkelte studier kan ha senere frist. Du vil få informasjon om det etter studiestart hvis det gjelder deg.

Du får ikke tilgang til din timeplan på Min side for studenter eller dine emner i Canvas før du har registrert deg.

6. Betal semesteravgift

Du må også betale semesteravgift hvert semester. Du finner betalingsinformasjonen ved å logge inn på Studentweb, og betalingen gjør du i nettbanken din. Du får ikke tilsendt regning i posten. Fristen er 1. februar. Enkelte studier kan ha senere frist. Du vil få informasjon om det etter studiestart hvis det gjelder deg. Husk! Du må både ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg for å få utbetalt lån fra Lånekassen.

7. Skaffe studentkort

Studentkortet er ditt adgangskort til undervisningsrom og bygninger, lånekort på biblioteket og brukes når du skal hente utskrifter. Når og hvor du kan hente studentkortet står enten i timeplanen din eller får du beskjed i løpet av studiestartuka. Du kan også hente kortet utenom dette til bestemte tider. Husk gyldig legitimasjon når du skal hente kortet.

For å få studentrabatter må du vise studentkort sammen med studentbevis. Slik får du studentbevis på mobil eller i papirversjon.

8. Ha egen bærbar PC

Alle studenter på OsloMet må ha egen bærbar PC. Du får Office 365 med Word, Powerpoint, Excel, skylagring, epost og mange andre verktøy gratis av OsloMet. Alt dette finner du når du logger inn på Min side for studenter.

Slik kan du få studentbevis på mobilen

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Er du allerede student? Her finner du nyttig informasjon om semesterstart.

Hvor finner jeg studiestartinformasjon for mitt studium?

Søk opp ditt studium på forsiden av student.oslomet.no

Har du tenkt på dette?

Studentliv