Bilde av en student som smiler og sitter ved et bord i Pilestredet 46

Sjekkliste for studiestart i januar

Velkommen som ny student ved OsloMet våren 2021. Her er alt du trenger å vite om studiestart.

Dette må du som er ny student huske på ved studiestart

1. Takke ja til studieplassen

Du svarer på tilbudet om studieplass på Søknadsweb for studier som starter vår 2021.

2. Motta studentnummer, aktiveringspassord og PIN-kode

Dette får du tilsendt på e-post og SMS i uken før studiestart. Hvis du ikke har fått dette første studiedag må du ta kontakt med ditt fakultet.

Her kan du lese mer om aktiveringspassord og PIN-kode.

3. Møt opp første studiedag

• Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. Oppmøtetid og sted finner du fra starten av desember ved å søke opp ditt studium fra forsiden av student.oslomet.no. På enkelte studier kan du søke om utsatt studiestart.

• Digital oppmøteregistrering
    Mange nye studenter skal registrere sitt oppmøte digitalt, dersom dette gjelder deg får du en sms første studiedag. Dette er en sms hvor du skal registrere at du har møtt til ditt studie, enten du har oppmøte på Zoom eller på campus. Det er ingen endring i oppmøtetid og sted, det er kun en lenke hvor du skal registrere at du har møtt til obligatorisk undervisning.

• Digital eller fysisk oppmøte?
    Du finner informasjon i din timeplan om du skal møte opp fysisk eller digitalt første studiedag. På enkelte studier kan du søke om utsatt studiestart. Du finner informasjon om utsatt studiestart ved å søke opp ditt studium på forsiden av student.oslomet.no.

• Er du allerede student på OsloMet?
    Logg deg inn på Min Side for studenter og finn informasjon om din semesterstart i din timeplan.'

4. Aktivere brukerkonto

• Gå til passord.oslomet.no/aktivere-it-konto og logg inn med ditt brukernavn (s+studentnummeret ditt, f.eks. s123456) og aktiveringspassord for å aktivere kontoen og opprette nytt passord.

• Opptil 24 timer etter at du har aktivert brukerkontoen din kan du logge inn på læringsplattformen Canvas, Office 365 med e-post og skylagring, trådløst nettverk, Studentweb og universitetets datamaskiner. Dette gjelder også for deg som har studert på OsloMet tidligere.

• Husk at når du logger inn første gang på OsloMets systemer, må du skrive inn din fulle OsloMet-e-postadresse som brukernavn. (f.eks s123456@oslomet.no)

Veiledning til å aktivere brukerkonto og kontaktinformasjon til Brukerstøtte IT.

5. Semesterregistrer deg for å få tilgang til din timeplan og dine emner

• Det er lurt å semesterregistrere deg i Studentweb så fort du har fått brukernavn og passord. Når du har registrert deg får du tilgang til dine emner i Canvas. Du får også se din personlige timeplan når du er registrert og delt inn i eventuelle klasser og grupper.

• Husk at du må semesterregistrere deg hvert semester. Den endelige fristen for å gjøre dette i vårsemesteret er 1.februar.

• Logg inn med brukernavn og bruk passordet du opprettet da du aktiverte IT-kontoen din. Enkelte studier kan ha senere frist enn 1.februar. Hvis det gjelder deg vil du få informasjon om det etter studiestart.

6. Betal semesteravgift

• Du må også betale semesteravgift hvert semester. Du finner betalingsinformasjonen ved å logge inn i Studentweb, og betalingen gjør du i nettbanken din. Du får ikke tilsendt regning i posten. Fristen er 1. februar.

• Enkelte studier kan ha senere frist. Du vil få informasjon om det etter studiestart hvis det gjelder deg.

• Husk! Du må både ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg for å få utbetalt lån fra Lånekassen.

7. Skaffe studentkort

• Studentkortet er ditt adgangskort til undervisningsrom og bygninger, lånekort på biblioteket og brukes når du skal hente utskrifter. Når og hvor du kan hente studentkortet står enten i timeplanen din eller får du beskjed i løpet av studiestartuka. Du kan også hente kortet utenom dette til bestemte tider. Husk gyldig legitimasjon når du skal hente kortet.

• For å få studentrabatter må du vise studentkort sammen med studentbevis. Slik får du studentbevis på mobil eller i papirversjon.

8. Ha egen bærbar PC

Alle studenter på OsloMet må ha egen bærbar PC. Du får Office 365 med Word, Powerpoint, Excel, skylagring, epost og mange andre verktøy gratis av OsloMet. Alt dette finner du når du logger inn på Min side for studenter.

9. Digital undervisning og Zoom

• Du finner informasjon i timeplanen din og i Canvas om hvilken undervisning som er digital og hvor den foregår.

• Zoom er ett av de mest brukte verktøyene for digital undervisning. Husk å bruke din OsloMet-bruker til å logge deg på digital oppmøteregistrering og undervisning i Zoom. Da har du bedre sikkerhet.

10. Trygg studiestart og smittevern

Alle studenter og ansatte som skal på campus må følge nye rutiner for smittevern og ta et nettkurs

Har du tenkt på dette?

Studentliv