Droppe til innhold

Nyheter

Sykepleierstudenter løfter armene og viser frem papirer

Fem grunner til å dra på utveksling

Har du vurdert å reise på utveksling høsten 2020? Her er fem gode grunner til å gjøre nettopp det!

Hei, verden!

Lær alt om et helt nytt sted uten å være turist. Sammen med andre studenter får du muligheten til å gli inn i lokalmiljøet samtidig som du studerer. For eksempel kan du ta deler av journalistikkstudiet i Chile slik Fredrik gjorde.

Aha!

Du får et helt nytt perspektiv på ditt eget fagfelt. Ved å treffe studenter fra andre land, og møte lokale problemstillinger, ser du plutselig faget ditt med nye briller. Sug til deg nye tanker, vinkler, erfaringer. Hvordan er det egentlig å jobbe i barnehage i Namibia? 

En venn i Skottland?

Etter utveksling har du ofte ryggsekken full av kunnskap, og ikke minst; Venner for livet. Les om Tine som tok et semester i Paisley, Skottland:

No comprendo?

Du blir mye tryggere på språk. Ikke bare morsmålet i landet du besøker, men også engelsk. Det er alltid lurt å være god i språk når du skal søke jobb senere.

Lise ble bedre i fransk da hun var på utveksling i Brussel 

Fint å ha på CV´en!

 Flere studenter forteller at utveksling er et soleklart pluss på CV`en og noe de gjerne forteller om på jobbintervju. En opplevelse du kan være stolt av!

Les om Nikolai som fikk drømmejobben

 

Utveksling er når du tar ett eller to semestre i utlandet i stedet for her hjemme. Det kan være et studieopphold eller praksisopphold. Husk også at Lånekassen tilbyr ulike ordninger for å hjelpe deg økonomisk. Les mer om det.

 

Søknadsfristen er 1.februar.

SØK OM UTVEKSLING 

 

chatbot-portlet