Råd og verktøy | Studentforeninger | Studiemiljø - Student

Råd og verktøy for foreninger

Råd og verktøy for foreninger

Trenger din forening hjelp til markedsføring, rombooking, endring av styre eller annet? Her har vi samlet nyttig informasjon ala "Need to know" og "Good to know" for studentforeninger.
 • Markedsføring

  Det er mange ulike måter å markedsføre en studentforening. Dere kan blant annet henge opp plakater, stå på stand eller bruke sosiale medier.

  Sosiale medier

  8 lure tips:

  1. Skaff dere en Facebook-side! Der krever litt tid og krefter å bygge opp en god side, men til gjengjeld blir det enklere for potensielle nye medlemmer å ta kontakt med dere, og dere kan lage offentlige arrangementer. Det er lurt å opprette en egen Facebook-gruppe for medlemmene i tillegg.
  2. Bruk hashtaggene #minforening og #oslomet på Instagram
  3. Ta over OsloMet sin snapchat eller Instagram story for en dag! Send en e-post for nærmere avtale.
  4. Inviter SiOs snapchat-reportere på besøk! Send en e-post for å tipse SiO om arrangementer de burde få med seg.
  5. Har dere laget et Facebook-arrangement? Send event-linken til OsloMet på messenger, så legger vi det til i vår Facebook-kalender.
  6. Bruk medlemmene deres som ambassadører. Få engasjerte medlemmer til å hjelpe til med å invitere venner til arrangementer eller dele innleggene deres på sosiale medier.
  7. Pass på å få tillatelse før dere deler videoer eller bilder av andre på sosiale medier. Informer vedkommende om hva bildene skal brukes til før dere publiserer.
  8. Skal dere bruke bilder dere ikke har tatt selv? Undersøk om dere har lov først, og sjekk hvem som eventuelt skal ha bildekreditering før dere legger ut. På for eksempel Pixabay og Creative Commons  kan dere finne bilder som ikke krever rettigheter eller lisens.

  Trenger din forening mer konkrete råd eller veiledning? Ta kontakt med oss!

  Stand

  Å stå på stand er en fin mulighet til å nå ut til studentene der de er. Det kan være lurt å dele ut flyers med kortfattet informasjon.

  For å sette opp stand på OsloMet's område, må dere søke om tillatelse først. Mer informasjon om standtillatelse ved OsloMet finner du her.

  Plakater

  Det finnes en rekke oppslagstavler spredt rundt på alle studiestedene. På disse oppslagstavlene kan foreninger få lov til å henge opp plakater.

  Hvis din forening trenger hjelp med å lage plakater eller flyers, anbefaler vi å delta på gratis kurs med SiO Foreninger.

  • Det er ikke tillatt å henge opp plakater på dodører, i heiser, på kantinevegger, glass/vindu eller lignende.
  • I bygg hvor det finnes et infosenter eller servicetorg, må man spørre om lov og få stempel før man henger opp plakater.
  • Plakater som ikke er stemplet med OsloMet-logo og dato blir fjernet.
 • Lån av lokaler

  Registrerte og godkjente studentforeninger ved OsloMet kan søke om å låne lokaler og rom ved OsloMet. Det er viktig at dere følger reglene for lån av lokaler.

  For å låne rom på OsloMet må dere fylle ut et søknadskjema. Vi ber om at du undersøker TP, om rommet er ledig før du sender din forespørsel. 

  For lån av lokaler til større arrangementer, som åpne arrangementer for alle studenter, arrangementer med flere enn 50 deltakere, konferanser, arrangementer med skjenking av alkohol, arrangementer med matservering eller arrangementer med behov for flere enn ett rom fyll ut dette nettskjemaet. Frist for å sende skjema om lån av lokaler til større arrangementer er senest 1 måned før dato for arrangementet.

  For lån av mindre møter eller arrangementer, som styremøter, mindre medlemsmøter eller møter som ikke krever økt renhold, vakthold og/eller ventilasjon fyll ut dette skjemaet for leie av rom (nettskjema.no). Frist for å sende skjema om lån av lokaler til mindre arrangementer er senest 1 uke før dato for arrangementet.

  Studentforeninger har tilgang til å låne den mindre gymsalen i P44. Dette er en liten gymsal, a la 5-erbane. For lån av denne gymsalen kan man fylle ut skjema for leie av gymsal (nettskjema.no). Den store gymsalen i P50 disponeres av OsloMet IL og SiO og kan derfor ikke lånes ut av OsloMet. Om du likevel har behov for å booke denne gymsalen må du kontakte en av disse direkte.

 • Nytt styre

  Når dere får nytt styre i studentforeningen deres, må tilganger og rettigheter overføres videre. I tillegg må dere passe på at viktig kunnskap ikke forsvinner.

  Dette må (som regel) gjøres når en forening får nytt styre:

  • Oppdatere informasjon i Brønnøysundregisteret
  • Endre disponenter av bankkonto
  • Oppdatere kontaktinformasjonen hos SiO Foreninger. Kontaktpersonene må være semesterregistrerte studenter.
  • Endre hvem som har korttilgang til eventuelle lokaler. Send oss en e-post.
  • Overføre rettighetene til Facebook-side, nettside, blogg og sosiale medier til det nye styret. Personer som ikke lenger skal ha adgang må fratas tilgangen til disse kanalene.
  • Gjennomføre en overlapperiode. Det avtroppende styret må sørge for å videreformidle viktig informasjon om rutiner, samarbeidspartnere, avtaler og lignende før de gir seg. Det gamle og det nye styret bør ha et felles styremøte før det gamle styret gir seg.

  Les mer om nytt styre på SiO sine nettsider.

 • Kurstilbud

  Trenger dere faglig påfyll eller inspirasjon? Bli med på kurs eller lunsjpåfyll med SiO Foreninger. Alle kursene er gratis. Undervisningen er på norsk.

  SiO tilbyr kurs innenfor:

  • Regnskap
  • Markedsføring og sosiale medier
  • Grafisk design
  • Ledelse
  • Styrearbeid
  • Rekruttering

  Les mer om kursdager og påmelding på SiOs nettsider.

 • Filmvisninger

  OsloMet har en avtale med Motion Picture Licensing Company Norge AS (MPLC) om offentlige filmvisninger i OsloMet's lokaler. Gjennom denne avtalen kan studentforeninger arrangere filmvisninger gratis i OsloMet's lokaler.

  Før dere inviterer til filmkveld, må dere sette dere inn i våre retningslinjer for filmvisning, og sjekke at filmens produksjonsselskap er med i avtalen.

 • Foreningsdager

  To ganger i året avholdes det Foreningsdager på OsloMet, en i forbindelse med studiestart og en i begynnelsen av vårsemesteret. Foreningsdagen er en ypperlig mulighet til å rekruttere nye frivillige. Mange studentforeninger står på stand sammen og det er god stemning.

  Vi anbefaler alle foreninger å søke om å delta på dette. Invitasjon til deltagelse sendes til godkjente og registrerte studentforeninger, og kommer fra SiO.

  Foreningsdagene er en flott måte å få mange nye medlemmer på en gang.

  Det er lurt å invitere til informasjonsmøte kort tid etter foreningsdagen hvor nye medlemmer kan få mer informasjon og bli litt bedre kjent med foreningene.

  Pass på å oppdatere informasjonen deres på sosiale medier og hos SiO i forkant av foreningsdagen og at dere har oppdatert informasjon å gi ut når dere står på stand.

 • Velkommen-foreninger

  Velkommen-foreninger er et kvalitetsstempel for ekstra sosiale og aktive studentforeninger! Det er SiO Foreninger som står for ordningen og foreningene  med dette stempelet har forpliktet seg til å være åpen for alle - hele semesteret. De skal også ha jevnlig aktivitet og ekstra stort fokus på det sosiale miljøet for deg som er student.

  Å være med i en studentforening er sosialt og lærerikt, og gjennom Velkommen-foreningene håper OsloMet og SiO at du finner aktiviteter, opplevelser og venner som gjør at du får enda mer ut av studietiden din.

  Se oversikt over alle Velkommen-foreningene på SiO sine sider

 • Konsulatet

  Konsulatet er en frivillig studentforening ved OsloMet. Konsulatet skal jobbe for å styrke studentmiljøet ved å fremme samarbeid og kunnskapsdeling mellom foreningene på universitetet, samt fremme foreningenes fellesinteresser ovenfor OsloMet.

  Det er minimum 2 møter i semesteret hvor alle foreningene er invitert. Det er 1-2 medlemmer av foreningen som kan stille i disse møtene, fortrinnsvis leder og nestleder eller en stedfortreder for disse. Hver forening har én stemme i Konsulatet dersom man skal stemme over noe i møtene.

  Alle studentforeninger som er registrert på OsloMet kan delta på møtene i Konsulatet.

  Bli med i Facebook-gruppen «Konsulatet» for å få med dere hva som skjer. Her kommer det nyttige tips, triks, nyheter og mulighet for betalte oppdrag for studentforeninger.

 • Retningslinjer for studentforeninger ved OsloMet

  Studentforeninger som er tilknyttet OsloMet er forpliktet til å følge OsloMet's reglement for foreninger. Retningslinjene for studentforeninger finner du her.

 • Annen hjelp

  Trenger du hjelp med noe annet?

  OsloMet's studentlivskoordinator jobber for studentforeningene ved OsloMet. Send en e-post for å avtale et møte.

  SiO Foreninger har egne ansatte som jobber med å hjelpe studentforeninger. SiO Foreninger hjelper gledelig foreningen din med:

  • Formelle krav, økonomi og generell drift av en studentforening
  • Muligheter for å søke økonomisk støtte
  • Kurs og tilbud om aktiviteter relatert til foreninger
  • Kunnskap og tips til din studentforening
  • Fakta og informasjon om studentmiljø generelt
  • Konflikthåndtering

  Send en e-post for å avtale et møte.

 • Rusmiddelbruk blant studenter

  OsloMet har ber alle studentforeninger om å gøre seg kjent med retningslinjer for rusmiddelbruk blant studenter ved OsloMet

Ta kontakt

Ta kontakt

SiO Foreninger

E-post :
Sted/Adresse :
Pilestredet 52, 2. et
Tidspunkt/Åpningstid :
Besøkstid på OsloMet: tirsdag-torsdag kl. 10.00-14.00
Url :
SiO Foreninger