APN

National Institute of Mental Health and Neuro Sciences

NIMHANS
Sted

Bangalore , India

Antall studenter
600

Om studiestedet

National Institute of Mental Health and Neurosciences, NIMHANS, holder til i storbyen Bangalore sør i India. Bangalore er en av verdens 30 største byer målt i innbyggertall. I Bangalore vil du finne alt det en storby har å by på; restauranter med all verdens kjøkken, museer, gallerier, sportsarenaer, shoppinggater og arkitektur. Du må også være forberedt på svært mye trafikk og støy, selv om Bangalore er kjent for å være en av Indias «grønnere byer», med mange offentlige parker.

Når du ankommer NIMHANS sitt område vil du kanskje først bli slått av hvor stort det er – men også hvor rolige omgivelser de har klart å skape, midt i en travel millionby. NIMHANS er en blanding av et universitet, forskningsinstitusjon og et sykehus, med mange forskjellige bygg og avdelinger. Hovedsakelig lokalisert på hovedområdet i Bangalore, men med noen lokale grener også andre steder i byen og ellers i landet. De er et «centre of national importance», som vil si at de skal rådgi og bistå institusjoner innen mental helse også andre steder i landet. NIMHANS sitt arbeid er anerkjent langt utover egne landegrenser.

NIMHANS har svært mange avdelinger og sentre innen det meste relatert til mental helse og neurovitenskap. Her vil du kunne få en variert og utfordrende praksisperiode, samtidig som du får muligheten til å bli kjent med India over tid!

Bolig

Når du reiser på utveksling NIMHANS skal du bo inne på universitets- og sykehusområdet, på hosteller. Dette organiseres av NIMHANS og hvilket eller hvilke hosteller som benyttes kan variere fra år til år. Du må belage deg på å dele rom med en eller flere medstudenter. Prisene vil ligge på ca. 1000 NOK i måneden, men endelig pris kan avvike noe fra denne summen. Mer informasjon om de forskjelige hostellene som kan være aktuelle er tilgjengelig her.