Publisert
Sist oppdatert
Koronavirus
Studiestedene er åpne. Les oppdatert informasjon for studenter og ansatte.
Vi tilbyr alle våre veiledningstjenester via Skype, telefon og e-post grunnet covid.
Individuell tilrettelegging skal kompensere for ulempene din funksjonshemming medfører. Kontakt Tilretteleggingstjenesten, så kan vi gi deg informasjon om hvilke muligheter du har.
Eksempler på individuell tilrettelegging:
Ta kontakt med tilretteleggingstjenesten så fort som mulig for en avtale, fortrinnsvis før du begynner på studiene. Samtalen er konfidensiell og uforpliktende. Husk at veiledningen ikke er bekreftet før du har mottatt en epost fra oss og vi har vurdert om henvendelsen din kan løses på annen måte.
Ta kontakt med oss på e-post for avtale.
Lånekassen tilbyr elever og studenter i høyere utdanning å søke ekstra stipend. Ordningen gjelder for de som ikke kan jobbe ved siden av utdanningen på grunn av nedsatt funksjonsevne eller funksjonshemming.
Mer informasjon om hvordan du går fram for å søke.
En funksjonshemming eller sykdom kan gi deg rett til å søke om en tilrettelagt eksamen.
NLB har et pågående prosjekt hvor de tilbyr pensum på lydbok for andreårstudenter ved OsloMet. Du finner mer informasjon om prosjektet og om påmelding her.
Er du toppidrettsutøver kan vi legge til rette for å kombinere dette med studier.
Les mer om toppidrett og studier og avtalen vår med Olympiatoppen
Har du behov for å søke om fri fra undervisning eller eksamen grunnet religiøse helligdager? Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram.
Hvis du har arbeidsavklaringspenger fra NAV kan du få tilskudd til mentor.
Tilretteleggingstjenesten kan være tiltaksarrangør, og administrere ordningen for deg. Hvis du ikke har arbeidsavklaringspenger fra NAV så har Tilretteleggingstjenesten dessverre ikke noe tilbud om mentor.
Henvendelser per e-post må inneholde fullt navn, studieprogram og evt. studentnummer, men ikke hele fødselsnummeret ditt. Send ikke sensitiv informasjon i e-post, eksempelvis opplysninger om diagnose.