EPN-V2

YLRM2400 Kvalitet og trygg matproduksjon Emneplan

Engelsk emnenavn
Quality and safe food production
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2020/2021
Emnehistorikk
  • Innledning

    Gradert skala A-F.

  • Forkunnskapskrav

    Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor godkjenner oppgaveteksten og lager sensorveiledning.

  • Læringsutbytte

    Innholdet i kunnskapsområdet består av følgende temaer:

    • Lek og improvisasjon.
    • Barns dramatiske, formgivende og musikalske uttrykk i alderen 0-6 år.
    • Ledelse, dokumentasjon og vurdering av skapende prosesser med barn og voksne i en flerkulturell storbybarnehage.
    • Skapende og inspirerende miljøer inne og ute.
    • Utforskning av materialer, redskaper, teknikker, instrumenter, arbeidsmåter og kunstfaglige begreper.
    • Egne skapende uttrykksformer.
    • Nasjonale og internasjonale kunst- og kulturuttrykk.
    • Digitale og andre samtidsaktuelle medier.
  • Innhold

    Gjennom studiet skal studentene tilegne seg følgende innhold om kvalitetssikring og trygg matproduksjon:

    • ulike kvalitetsteorier, kvalitetssikringsmetodikk
    • myndighetspålagte krav slik som internkontroll og HACCP baserte IK- mat system
    • gjennomføre et kvalitetssikringsprosjekt
    • arbeide med opplæring i bedrift og utvikle relevant læringsmateriell
  • Arbeids- og undervisningsformer

    Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesninger, prosjektorienterte læringsaktiviteter, veiledning, lede opplæring i bedrift og undervisningsøvelser.

  • Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

    Praksis

    Studentene gjennomfører 10 dager yrkesfaglig praksisopplæring. Gjennomføring av yrkespraksis beskrives i kapittel 6 Studiets arbeids- og undervisningsformer, Praksisopplæring.

    Arbeidskrav

    • Det er ikke arbeidskrav knyttet til dette emnet

    Krav til deltakelse

    • jamfør begrunnelsen i kapittel 8 stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av høgskolen.
  • Vurdering og eksamen

    Individuell skriftlig prosjekteksamen, rapport på 4500 ord +/- 20 %, etter retningslinjer gitt av faglærer.

    Ny og utsatt eksamen

    • ved karakteren F; ikke bestått, kan det leveres en omarbeidet versjon av prosjekteksamen inntil to ganger
    • studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb
  • Hjelpemidler ved eksamen

    Alle hjelpemidler er tillatt. Alle kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekte kildehenvisninger.

  • Vurderingsuttrykk

    Gradert skala A-F

  • Sensorordning

    Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.