EPN-V2

SERNB1100 Grunnleggende naturvitenskaplige fag Emneplan

Engelsk emnenavn
Basic Natural Sciences
Studieprogram
Bachelorstudium i samfunnsernæring
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2017/2018
Emnehistorikk

Forkunnskapskrav

Opptak til studiet

Læringsutbytte

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
  • har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
  • har bred kunnskap om næringsmiddelkjemiske endringer i mat og drikke
  • har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap

Ferdigheter

Studenten

  • kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
  • kan anvende Matvaretabellen

Innhold

  • Kjemi (generell, organisk, biokjemi).
  • Cellebiologi.
  • Fysiologi.
  • Anatomi.

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, demonstrasjoner, laboratorieforsøk, gruppearbeid og selvstudium.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

  • 100 prosent deltakelse på inntil tre laboratorieøvelser, inntil seks studenter i gruppa.
  • skriftlig grupperapport fra to av tre laboratorieøvelser på inntil 1000 ord fra to av tre laboratorieøvelser.
  • en teoretisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil seks studenter i gruppa.

Vurdering og eksamen

Eksamensinnhold: Læringsutbyttene.

Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, fem timer.

Sensorordning: Interne.

Vurderingsuttrykk: Gradert skala A-F.

Hjelpemidler til vurdering/eksamen

Kalkulator, periodesystem.