EPN

MOKV2500 Fiksjonsfilmproduksjon for nett og TV Emneplan

Engelsk emnenavn
Fiction Film production for web and TV
Studieprogram
Bachelorstudium i medier og kommunikasjon
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2021/2022
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Fiksjonsfilmproduksjon for nett og TV er et valgfritt emne i 4. semester av bachelorstudiet i medier og kommunikasjon.

Emnet tar for seg fiksjonsfilmproduksjon både teoretisk og praktisk for nett og TV, med særlig vekt på fortellertekniske ferdigheter, manusutvikling og kunnskap om produksjonsprosessen, fra ideutvikling til ferdig film.

Forkunnskapskrav

Bestått karakter i emnet MOKV2200 Dokumentar- og nyhetsproduksjon for nett og TV eller tilsvarende, er et forkunnskapskrav for å kunne ta emnet.

Bachelorstudiet i medier og kommunikasjon har generelle progresjonsbestemmelser (se programplan).

Læringsutbytte

Kunnskaper

Studenten har god kunnskap om

  • teorier og prinsipper for manusskriving, samt manusutvikling
  • opptaksteknikk - kamera, lydopptak, lyssetting og redigering
  • lyd og bilde som fortellerelement i en audiovisuell fortelling
  • prosjektarbeid med et større prosjekt for nett og TV.

 

Ferdigheter

Studenten kan

  • skrive og utvikle manus til korte fiksjonsfilmer
  • visualisere og fortelle effektiv med lyd og levende bilder
  • klipping av fiksjonsfilm for nett og TV
  • planlegge og produsere en kort fiksjonsfilm fra ide til ferdig film

 

Generell kompetanse

Studenten kan

  • være produsent, foto, regi, lyd, klipp eller manusforfatter på en kort fiksjonsfilm eller en web-serie
  • regiarbeid, både visuelt og i arbeid med skuespillere
  • kan lage korte fiksjonsfilmer og en webserie for nett og TV, levert som et prosjektorganisert arbeid.

Arbeids- og undervisningsformer

Studieløpet i emnet vil være lagt opp som forelesninger, seminarer, kollokvie- og gruppearbeid, filmkjøringer med gjennomgang av filmeksempler og praktisk produksjon.  Studentene vil få en grundig teoretisk innføring i opptaksteknikk for så å prøve ut teoriene i praksis.

I produksjonsgrupper skal det skrives manus for en fiksjonsfilmproduksjon. I tillegg skal det utarbeides en produksjonsplan. Etter gjennomgang og veiledning av manus og produksjonsplan skal programmet produseres i grupper på normalt 3-5 studenter. Alle grupper skal ha en veiledningstime før produksjonsstart for å kvalitetssikre arbeidet.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Det er fire arbeidskrav i emnet:

  • gjennomført klippeøving. Formålet med dette arbeidskravet er å klippe sammen en scene fra en film eller serie individuelt for å øve seg på fiksjonsfilmklipping.
  • gjennomført kurs i manusutvikling. Formålet med dette arbeidskravet er å sikre nødvendig deltagelse for å oppnå nødvendige manuskunnskaper.
  • Refleksjonsnotat om forarbeidet til eksamensproduksjon, med vekt på sin fagfunksjon i produksjonen. Formålet med dette arbeidskravet er å sikre at studentene har forberedet seg til sin fagfunksjon på eksamnesproduksjonen.
  • deltagelse i veiledningstime og ved gjennomgang av arbeidskrav

Arbeidskravene godkjennes av faglærer og alle arbeidskrav skal være gjennomført innen fastsatt frist og godkjent før studenten kan fremstille seg for eksamen.

For å sikre at studentene får faglig kontinuitet og grunnlag for å oppnå den nødvendige tekniske ferdighetskompetanse, er det obligatorisk deltagelse ved all undervisning.  Fravær utover 20 prosent medfører tap av eksamensrett.

Frister og nærmere detaljer for innlevering av arbeidskrav framgår av undervisningsplanen som gjøres tilgjengelig ved begynnelsen av hvert semester.

Studenter som ikke får godkjent arbeidskravene klippeøving og refleksjonsnotat ved første forsøk kan levere inn en omarbeidet versjon en gang. Fravær ut over 20% på kurset i manusutvikling gjør at studenten kan miste rett til å gå opp til eksamen. Ved sykdom eller andre tungtveiende årsaker kan alternativ oppgave avtales med faglærer.

Vurdering og eksamen

Fiksjons-/faktaproduksjonen leveres som et større prosjektorganisert arbeid. Arbeidet skal dokumentere studentenes arbeidsprosess med en videoproduksjon - fra idé til ferdig produkt.

Avsluttende vurdering i emnet består av to deler:

Eksamensdel 1: Gruppas medieproduksjon inkludert manus og produksjonsplan. Det gis en felles gruppevurdering på eksamensdelen. Omfang: ca 10 minutter.

Eksamensdel 2: Individuelt refleksjonsnotat på 5-10 sider. Skrifttype Arial eller Calibri, størrelse 12pkt, linjeavstand: 1,5. Det individuelle refleksjonsnotatet vil danne grunnlag for justering av karakteren gitt i deleksamen 1. Karakteren kan endres ett trinn opp eller ned.

Alle deler av eksamen må være bestått for å få bestått karakter

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F.

Sensorordning

Det benyttes intern og ekstern sensor på alle besvarelser.

Emneansvarlig

Frode Nordås