EPN-V2

MBH4260 Flerspråklighet og fortellingsmangfold Emneplan

Engelsk emnenavn
Diversity in Languages and Storytelling
Studieprogram
Masterstudium i barnehagekunnskap
Masterstudium i barnehagekunnskap
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2020/2021
Timeplan

Innledning

Det benyttes intern og ekstern sensor til sensurering av besvarelsene.

Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Læringsutbytte

Robert Ler

Innhold

  • Digital danning
  • Profesjonsfaglig digital kompetanse
  • Etikk, lovverk og digital dømmekraft
  • Populærkultur, massemedia og ny teknologi.
  • Digitale verktøy i barnehagens praksiser
  • Inkluderende og likeverdige muligheter for alle
  • Digital kompetanse knyttet til barns lek og utforsking

Arbeids- og undervisningsformer

Undervisningen gjennomføres i en veksling mellom forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, studentpresentasjoner og seminarer o.l. Det forventes at studentene er aktive i egne læringsprosesser mellom samlingene, og prøver ut verktøy, modeller og redskaper introdusert i samlingene.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før studenten kan gå opp til eksamen:

  1. Blogg. Studenten skal opprette og drifte sin egen blogg for å publisere og dokumentere arbeidet sitt i emnet. Bloggen skal skrives som en offentlig side. Studenten skal publisere minimum fire innlegg på egen blogg (det ene innlegget er knyttet til arbeidskrav 2). Innleggene skal inkludere et utvalg modaliteter (bilde, tekst, film, hyperlenker, osv).
  2. Utvikling av en verktøykasse inspirert av makerspace og gjenbruksmaterialer, som kan nyttes inn i kreativ, inkluderende og skapende virksomhet i barnehagen. Arbeidet med makerspace går gjennom hele semesteret og dokumenteres. Dokumentasjonen skal kunne legges ut som en del av bloggen.
  3. Deltagelse på seminar med aktuelle samfunnsaktør som tilbyr programvare eller teknologi som påvirker og/eller er direkte rettet mot barn i alderen 0-6 år.

Faglige aktiviteter med krav om deltakelse

Det er krav om 80 prosent tilstedeværelse på alle deler av samlingene. I læringsløpet skal studentene dele erfaringer og faglig kompetanse med hverandre, slik at mangfold og variasjon i fagbakgrunn og erfaringer utnyttes som ressurs for gjensidig læring. Denne typen faglig aktivitet kan ikke tilegnes ved selvstudium, men må opparbeides gjennom reell dialog med medstudenter og lærere.

Fravær utover 20 prosent, eller mer enn en samling, medfører at studenten blir trukket fra eksamen i emnet. Studenter som overstiger fraværskvoten på grunn av gyldig dokumentert fravær, vil kunne få alternative oppgaver, etter avtale med fagansvarlig. Slike alternative oppgaver gis ikke studenter som har fravær som overstiger 50 prosent, uansett fraværsgrunn.

Vurdering og eksamen

Eksamen består av to deler:

  • Del 1: Muntlig individuell eksamen som består av en Pecha Kucha https://snl.no/Pecha_Kucha som skal fremføres for medstudenter og sensorer. Alle studenter skal være til stede hele dagen. Tema vil bli oppgitt ved emnestart. Presentasjonen skal dokumentere utvalgte erfaringer fra emnet og inneha tydelige faglige refleksjoner forankret i relevant litteratur og etiske perspektiver. Presentasjonen skal være inntil 20 minutter, inkludert 10 minutter spørsmål fra medstudenter og sensorer.
  • Del 2: Individuell skriftlig hjemmeoppgave på 1000 ord (+/- 10 %) som utdyper faglige aspekter ved presentasjonen.

Ny/utsatt eksamen

Hvis en av eksamensdelene er ikke bestått, eller det er dokumentert sykdom gjennomfører kandidaten den delen av eksamen som ikke er bestått. Ved første ny og utsatt eksamen kan det leveres en bearbeidet versjon av del 2 av eksamen. Ved senere forsøk leveres ny hjemmeoppgave. Ved ny/utsatt eksamen vil del 1 av eksamen bli presentert kun for sensorene.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges

Vurderingsuttrykk

Det gis en samlet karakter på eksamen. Delene vektes med 70 % i del 1 og 30 % i del 2.

Karakteren fastsettes etter vurdering av den skriftlige oppgaven.

Det benyttes en gradert karakterskala fra A til E for bestått og F for ikke bestått eksamen.

Sensorordning

Eksamen vurderes av to interne sensorer. Tilsynssensorer er oppnevnt for å vurdere helheten i programmet og eksamen i det enkelte emnet.