Programplaner og emneplaner - Student
MAME4310 Forskning innen helse- og ernæringskommunikasjon Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Research in Health and Nutrition Communication
- Studieprogram
-
Master i mat, ernæring og helseMaster i samfunnsernæringEnkeltemner knyttet til Masterstudium i samfunnsernæring
- Omfang
- 10.0 stp.
- Studieår
- 2018/2019
- Programplan
- Emnehistorikk
-
Forkunnskapskrav
Det benyttes to interne sensorer til sensurering av hver besvarelse. Et uttrekk på 25 % av besvarelsene sensureres av en ekstern sensor etter at sensur er falt. Stikkprøvesensuren benyttes som veiledning til internt bruk av faglærer og interne sensorer.
Læringsutbytte
Koordinator for hele emnet: Astrid Christensen.
Delemne: barnevern: Gunilla Johansson.
Delemne Utviklings- og kulturpsykologi: Astrid Christensen.
Delemne Psykiske Helse Voksne: Ragnhild Dybdahl.
Innhold
Emnet tar for seg kulturelle normer, oppfatninger, kunnskap og holdningers innvirkning på helseatferd. Videre studeres teoribasert utvikling av varierte helsefremmende ernæringsbudskap for forskjellige samfunnsgrupper med ulike forutsetninger. Det legges vekt på definisjon av mål og målgrupper for kommunikasjonen, i forbindelse med planlegging, iverksetting og evaluering av helsefremmende ernæringsstrategier og kampanjer.
Arbeids- og undervisningsformer
De viktigste arbeidsformene er dialogbaserte forelesninger, gruppearbeid, selvstudier og individuelle presentasjoner av oppgaver.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- Individuelt basert muntlig presentasjon av innhold i en vitenskapelig publikasjon innen fagfeltet, samt et begrunnet forslag til et eget studiedesign basert på teorier, metoder og analyseformer innen helse- og ernæringskommunikasjonsforskning
Vurdering og eksamen
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Skriftlig hjemmeeksamen, individuell, 48 timer. Omfang på besvarelsen: 2000 ord (+/- 25%)
Hjelpemidler ved eksamen
Alle
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F
Sensorordning
To interne