EPN-V2

JB1610 Journalistic Craftsmanship Course description

Course name in Norwegian
Journalistisk håndverk
Study programme
Bachelor Programme in Journalism
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2025/2026
Curriculum
FALL 2025
Schedule
Course history

Introduction

For studentar som tar faget 1. og 2. studieår:

Alle tilgjengelege hjelpemiddel både til deleksamen 1 og 2.

For studentar som tar faget i 3. studieår:

Alle hjelpemiddel tillatne.

Required preliminary courses

Ingen forkunnskapskrav

Learning outcomes

Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har grunnleggende kunnskap om nyhetsjournalistikk
  • har grunnleggende kjennskap til presseetikk og kildekritikk 

Ferdigheter

Studenten

  • kan drive journalistisk research
  • behersker ulike verktøy knyttet til redigering og publisering

Generell kompetanse

Studenten

  • har innsikt i hvordan ulike medieplattformer fungerer
  • kan reflektere over ulike medieplattformers funksjon og utvikling

Teaching and learning methods

Undervisningen består av forelesninger og studentaktive læringsformer. Studentene arbeider på følgende måter:

  • individuell pensumlesing
  • forelesninger i plenum
  • teknisk opplæring i grupper
  • individuell og gruppebasert oppgaveløsning med tilbakemelding i grupper

Undervisningen foregår fysisk, på campus.

Assessment

Eksamen i emnet er en fire timers skriftlig skoleeksamen.

Permitted exam materials and equipment

Emne 4 øver studentane i didaktisk refleksjon og i skriving av fagtekstar. Studentane skal utvikle ein utvida refleksjon om kva norskfagleg kompetanse kan bety også på andre arenaer enn i skulen. Utvikla innsikter i norskfaglege tenkjemåtar om språk og tekst står sentralt.

  • Lesing og skriving av akademiske fagtekstar
  • Norskfagleg formidling
  • Didaktisk refleksjon
  • Vurdering av munnlege og skriftlege tekstar
  • Læremiddelanalyse
  • FoU-arbeid

Grading scale

Gradert skala A-F

Examiners

Det benyttes intern sensor til sensurering av besvarelsene.

Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.