Programplaner og emneplaner - Student
JB1610 Journalistic Craftsmanship Course description
- Course name in Norwegian
- Journalistisk håndverk
- Study programme
-
Bachelor Programme in Journalism
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2025/2026
- Curriculum
-
FALL 2025
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
For studentar som tar faget 1. og 2. studieår:
Alle tilgjengelege hjelpemiddel både til deleksamen 1 og 2.
For studentar som tar faget i 3. studieår:
Alle hjelpemiddel tillatne.
Required preliminary courses
Ingen forkunnskapskrav
Learning outcomes
Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har grunnleggende kunnskap om nyhetsjournalistikk
- har grunnleggende kjennskap til presseetikk og kildekritikk
Ferdigheter
Studenten
- kan drive journalistisk research
- behersker ulike verktøy knyttet til redigering og publisering
Generell kompetanse
Studenten
- har innsikt i hvordan ulike medieplattformer fungerer
- kan reflektere over ulike medieplattformers funksjon og utvikling
Teaching and learning methods
Undervisningen består av forelesninger og studentaktive læringsformer. Studentene arbeider på følgende måter:
- individuell pensumlesing
- forelesninger i plenum
- teknisk opplæring i grupper
- individuell og gruppebasert oppgaveløsning med tilbakemelding i grupper
Undervisningen foregår fysisk, på campus.
Assessment
Eksamen i emnet er en fire timers skriftlig skoleeksamen.
Permitted exam materials and equipment
Emne 4 øver studentane i didaktisk refleksjon og i skriving av fagtekstar. Studentane skal utvikle ein utvida refleksjon om kva norskfagleg kompetanse kan bety også på andre arenaer enn i skulen. Utvikla innsikter i norskfaglege tenkjemåtar om språk og tekst står sentralt.
- Lesing og skriving av akademiske fagtekstar
- Norskfagleg formidling
- Didaktisk refleksjon
- Vurdering av munnlege og skriftlege tekstar
- Læremiddelanalyse
- FoU-arbeid
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
Det benyttes intern sensor til sensurering av besvarelsene.
Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.