EPN-V2

FARMAPRA10 Apotekpraksis Emneplan

Engelsk emnenavn
Pre-registration Training
Studieprogram
Bachelorstudium i farmasi - reseptarutdanning
Omfang
20.0 stp.
Studieår
2020/2021
Emnehistorikk

Innledning

Gjennom praksisstudier i apotek skal studentene gradvis opparbeide et grunnlag for farmasøytisk skjønn og til å mestre yrkesrollen som reseptarfarmasøyt.

Studentene skal anvende faglig kunnskap for å løse aktuelle farmasøytiske oppgaver i apotek. De skal tilegne seg ny kunnskap, nye ferdigheter og utvikle yrkesetiske holdninger som bare kan læres i praksis. Studieoppholdet i apotek skal gi studentene anledning til å trene på reelle arbeidssituasjoner, der målet er å forberede studentene best mulig til en forsvarlig og selvstendig yrkesutøvelse.

Emnets fagsammensetning, angitt i studiepoeng:

Apotekfarmasi, 20 studiepoeng

Forkunnskapskrav

Bestått andre studieår.

Læringsutbytte

Planen er utarbeidet ved OsloMet - storbyuniversitetet etter Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for høyere utdanning, fastsatt av Kunnskapsdepartementet 20. mars 2009 og 15.desember 2011. Planen gir oversikt over det totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse som kandidaten forventes å ha etter fullført utdanning.

Studiet legger vekt på praktisk bruk av informasjonsteknologi og er spesielt rettet mot å gi en introduksjon i webutvikling, utvikling av IT-systemer, og samspillet mellom mennesker og datateknologi. Studiet inneholder både datatekniske og samfunnsvitenskapelige emner, og kvalifiserer for en rekke datarelaterte arbeidsoppgaver i privat og offentlig virksomhet.

Årsstudiet i IT er et 1-årig heltidsstudium, og ferdige kandidater som har oppnådd 60 studiepoeng vil bli tildelt en karakterutskrift som bekreftelse på gjennomført årsstudium.

Studenter som har fullført årsstudiet i IT kan søke om fritak/innpassing for enkeltemner dersom de senere ønsker å ta en bachelorgrad innen IT.

Arbeids- og undervisningsformer

Studentene har blitt introdusert til praksis i tidligere emner. I praksisoppholdet vil studentene være hovedsakelig i primærapotek eller sykehusapotek. De får tett oppfølging av veileder i apoteket og har jevnlige faglige veiledningsmøter. Studieopplegget i praksis er strukturert i tråd med «Håndbok for studieopphold i apotek» og utdanningens eget praksishefte, som blant annet inneholder obligatoriske oppgaver. Oppgavene godkjennes delvis av veileder i apoteket og delvis av lærere på utdanningen. Det legges også opp til samarbeid og tilbakemelding fra andre studenter via digitale verktøy.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Årsstudiet kan fungere som en introduksjon til informasjonsteknologi og anvendt datateknologi, og er godt egnet som et supplement til annen utdanning. Gjennom innsikten i eget fagfelt (økonomi, sykepleie, lærerutdanning m.m.) kombinert med forståelse av teknologien og dens muligheter vil kandidatene kunne bidra til god anvendelse av IT i sitt arbeid.

Vurdering og eksamen

Generell studiekompetanse/realkompetanse. Viser til forskrift om opptak til høyere utdanning:

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2007-01-31-173

Hjelpemidler ved eksamen

En kandidat som har fullført årsstudiet i IT har følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Kandidaten:

• har kunnskap om brukeraspekter ved IT• har grunnleggende kunnskap om prinsipper for universell utforming av IT• har grunnleggende kjennskap til programmeringsteknikker, spesielt for brukergrensesnitt• har kunnskap om nødvendige metoder, verktøy og teknikker for å kunne arbeide systematisk og innovativt • har forståelse av egen rolle som teknolog og informasjonsteknologiens rolle i samfunnet

Ferdigheter

Kandidaten: • kan planlegge, utvikle, teste og evaluere enkle IT-systemer • kan programmere i PHP • kan bruke utvalgte programmeringsverktøy og utviklingsmiljøer • kan anvende nye idéer og ny kunnskap fra utvikling og forskning til å løse praktiske oppgaver innen informasjonsteknologi

Generell kompetanse

Kandidaten: • kan formidle og vurdere ulike brukergruppers behov for og krav til teknologi, og kan ta beslutninger om valg av løsninger tilpasset ulike behov • kan kommunisere om informasjonsteknologi og dets anvendelser, betydning og konsekvenser til aktuelle grupper • har innsikt i og forståelse for de konsekvensene informasjonsteknologi kan ha for samfunnet, i organisasjoner og for den enkeltes arbeidsmiljø • har grunnleggende kjennskap til samvirket mellom mennesker, teknologi og virksomheter

Vurderingsuttrykk

Studiet består av enkeltemner på 10 studiepoeng på til sammen 60 stp. Det fremgår av emneplanene om et emne bygger faglig på et eller flere andre emner.

Kull 2022 – Studieåret 2022-2023

1.semester

DATA1100 Teknologi og samfunn for programmerere

DATA1200 Webutvikling og inkluderende design

DAPE1400 Programmering

ADTS1600 Interaksjonsdesign og Prototyping

2. semester

DATA1500 Databaser

DATA1700 Webprogrammering

ADSE3200 Visualisering

Sensorordning

Arbeids- og undervisningsformen vil variere noe fra emne til emne, men ofte vil det bli benyttet en eller annen form for problembasert undervisning. Studentene vil arbeide med problemer, løse oppgaver og utvikle prosjekter av ulik art. Datamaskiner, internett, web og andre elektroniske kanaler og enheter benyttes systematisk til læring, formidling, veiledning, utvikling og kommunikasjon.

Det benyttes forelesninger, øvinger med individuell og gruppevis veiledning, arbeidskrav (obligatoriske oppgaver), gruppeprosjekter, næringslivskontakt (bl.a. gjesteforelesninger) og selvstudier.

Emneplaner for de enkelte emnene inneholder detaljene om emnets arbeids- og undervisningsform.I tillegg blir det ved undervisningstart i hvert emne satt opp en detaljert undervisningsplan med fremdriftsplan, detaljert pensumoversikt, frister for arbeidskrav og informasjon om undervisnings- og øvingsopplegget.