Programplaner og emneplaner - Student
ØAMAS5900 Masteroppgave Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Master's Thesis
- Studieprogram
-
Masterstudium i økonomi og administrasjon
- Omfang
- 30.0 stp.
- Studieår
- 2022/2023
- Pensum
-
HØST 2022
- Timeplan
- Emnehistorikk
-
Innledning
Masteroppgaven er et avsluttende selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt som skal bygge på studentens ervervede kunnskaper og ferdigheter og kompetanse i løpet av studiet. Forberedelser til arbeidet med masteroppgaven bør starte tidlig i studiet, men starter normalt for fullt i 3. semester. Det avholdes et oppstartsmøte og studentene må levere en prosjektbeskrivelse for masteroppgaven. Deretter blir hver studentgruppe knyttet til en veileder. Der er imidlertid vanlig at studentene har hatt kontakt med potensiell(e) veileder(e) allerede ved utarbeidelsen av prosjektbeskrivelsen.
Forkunnskapskrav
Se avsnittet Progresjon i programplanen.
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten har
- avansert kunnskap i et spesialisert felt innenfor økonomi og administrasjon
- inngående kunnskap i teorier som er relevante for temaet som behandles i masteroppgaven
Ferdigheter
Studenten kan
- anvende samfunnsvitenskapelige metoder og/eller spørreundersøkelser og bruke teorier i et analysearbeid basert på egenutformet problemstilling
- gjennomføre et selvstendig, avgrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer
Generell kompetanse
Studenten
- har avanserte kunnskaper om og ferdigheter i å utføre vitenskapelig undersøkelser
- kan kommunisere skriftlig om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innenfor fagområdet
Arbeids- og undervisningsformer
Masteroppgaven er et selvstendig arbeid som utføres i grupper på to studenter. Studenten kan etter søknad få innvilget å skrive individuelt. Studentene får individuell og/eller gruppebasert veiledning på ca. ti timer. Veiledningen medvirker til at studenten skaffer seg de nødvendige kunnskaper og innebærer en nødvendig kvalitetssikring ved innsamling og behandling av data, samt at dette foregår innenfor forskningsetiske retningslinjer.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
En prosjektplan på maksimalt ti sider vil være grunnlag for tildeling av veileder. Prosjektplanen må være godkjent av veileder før arbeidet med masteroppgaven begynner i fjerde semester. Prosjektplanen skal gjøre rede for problemstilling og opplegg for oppgaven. Dersom prosjektplanen ikke blir godkjent, gis det anledning til å levere forbedret versjon én gang. Innleveringsfrister for prosjektplanen blir bekjentgjort i begynnelsen av 3. semester.
Vurdering og eksamen
Masteroppgaven skal leveres i månedsskiftet mai/juni. Siste frist for innlevering vil fremgå av eksamensplanen.
Masteroppgaven er normalt på 80 til 100 sider. Dersom man har fått innvilget å skrive individuell oppgave, er et omfang på 60 til 80 sider normalt. Skrift: 12-punkts Calibri eller Arial og i 1,5 punkts linjeavstand. Omfang drøftes og avtales nærmere med veileder. Spesielt for oppgaver med en stor del kvantitativ analyse, kan antall sider ha mindre betydning.
For studenter som har rett til ny/utsatt eksamen, vil det bli satt en ny innleveringsfrist. Innlevering vil bli i månedsskiftet august/september. Siste frist vil fremgå av eksamensplanen. For studenter som strøk ved ordinær eksamen, kan det gis én time veiledning etter avtale med veileder.
Hjelpemidler ved eksamen
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F.
Sensorordning
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av oppgavene.
Emneansvarlig
Erik Døving