Ung dame i blå t-skjorte får plaster av kvinnelig lege etter å ha satt vaksine.

Foto: Centers for Disease Control and Prevention(CDC) på unsplash.com

Korona: Registrer deg for vaksine

Oslo kommune har ansvar for å tilby vaksine til de som oppholder seg i kommunen. Nå kan studenter registrere sitt ønske om vaksine mot koronaviruset.

Alle studenter i Oslo kan nå registrere sitt ønske om vaksine (oslo.kommune.no), uavhengig av om du tilhører prioritert gruppe eller ikke. Oslo kommune har ansvar for å tilby vaksine til de som oppholder seg i kommunen, også de som ikke er folkeregistrert i Oslo kommune.

Vaksineringen foregår ved Oslo kommunes vaksinasjonssentre i bydelene.

Du må få både dose 1 og dose 2 i samme kommune.

Ikke bank-ID eller norsk personnummer?

Hvis du ikke har Bank-ID eller norsk personnummer må du ringe koronatelefonen på 21 80 21 82. Velg tastevalg «vaksine», og du blir satt i kontakt med vaksinesenteret i din bydel.

Koronatelefonen kan hjelpe på 23 ulike språk, og har også tilgang til tolketjeneste.

Skal du reise utenlands ifm. studier (utveksling eller utenlandsstudier)?

Skal du reise utenlands ifm. studier (utveksling eller utenlandsstudier) velger du deg time til vaksinasjon som normalt når du mottar SMS fra Oslo kommune. Du velger altså en passende time for vaksinedose 1, og velger samtidig en time for vaksinedose 2 (selv om den muligens er for sen ift. avreise).

Når du kommer til din time for vaksinedose 1 må du medbringe en form for verifikasjon på utveksling/utenlandsstudier. Timen for vaksinedose 2 vil så bli kunne fremskyndet slik at du rekker å få den før avreise. Minimums intervall mellom de to vaksinedosene er 3-4 uker, avhengig av hvilken vaksinetype du blir tilbudt.

Les mer på SiO sine sider