APN

Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main

Offenbach am Main College of Design
Sted

Offenbach , Tyskland

Antall studenter
500

Om studiestedet

Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main er en høgskole for kunst og design. Skolen er delt inn i to avdelinger, kunstskolen og designskolen. Det tilbys studier innen design, kunst, kommunikasjon, mediekunst, scenedesign, kostymedesign og produktdesign.

Offenbach am Main er en by med beliggenhet ved elven Main i den tyske delstaten Hessen. Byen ligger rett ved storbyen Frankfurt, som er bare en ti minutters togtur unna. Dette er en mellomstor by med rundt 140 000 innbyggere. Offenbach er som mange tyske byer i regionen sterkt knyttet til industrien, spesielt bilindustrien. Her finner du alle fasiliteter som en storby har å by på. Dette gjelder alt fra museer, kunstgallerier, restauranter, uteliv til shopping. På fine soldager er det mulig å ta seg sykkelturer langs elven Main. Frankfurt er såpass nærme at det ikke er nødvendig med togtur, det er mulig å sykle dit langs elva.

Undervisningen ved HfG Offenbach er fremtidsrettet og er dermed i stor grad basert på individuell veiledning og mentorskap. Dette er en skole av det 21. århundre, med fokus på tverrfaglig samarbeid og fremtidens måte å tenke og undervise på.

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 30 ECTS credits ved denne institusjonen. 

 

Semesterinndeling

Første semester: oktober—februar
Andre semester: april—juli

 

Bolig

Institusjonen tilbyr ingen studentboliger, men har laget en nettside med gode råd om hvordan du kan finne bolig (www.hfg-offenbach.de).

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.