APN

Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg

University of Applied Sciences Hamburg
Sted

Hamburg , Tyskland

Antall studenter
17000

Om studiestedet

HAW Hamburg er en høgskole med fokus på ingeniørfag, naturvitenskap, mediefag og økonomifag. Skolen har fire campuser med beliggenheter rundt byen Hamburg. Hvert fakultet har sitt eget bibliotek, samt tilganger til laboratorier og datalaber på campus.  

Hamburg er Tysklands nest største by med nesten 2 millioner innbyggere og ligger nord i landet. Byens arkitektur har et bredt spekter av varierende stiler fra forskjellige tidsperioder. Hamburg er også kjent for sine parker og botaniske hager. Planten un Blomen i sentrum av byen er en park med ulike tematiske hager og inneholder blant annet den største japanske hage i Tyskland. Med over 40 teatre, 60 museer og over 100 nattklubber og spillesteder, kan Hamburg tilby et livlig kulturliv.  

Dette er en skole som har som mål å bidra til å utvikle bærekraftige løsninger på dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. HAW Hamburg sitt sentrale fokus er på kvaliteten av undervisningen, noe som sikres gjennom en samarbeidsprosess mellom studenter og ledelsen. Samtidig utvikles også HAW Hamburg sin profil som en forskningsinstitusjon.  

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 30 ECTS credits ved denne institusjonen. 

 

Semesterinndeling

Første semester: september—februar
Andre semester: mars—juli

 

Bolig

Institusjonen tilbyr ingen studentboliger, men har laget en nettside med gode råd om hvordan du kan finne bolig (www.haw-hamburg.de/en)

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.