APN

Université Caen Normandie

University of Caen Normandy
Sted

Caen , Frankrike

Antall studenter
26000

Om studiestedet

Université Caen Normandie ble grunnlagt i 1432 og har campuser i byen Caen og flere andre regioner rundt. Universitetet tilbyr innovative utdanninger innenfor kunst, litteratur og språk, jus, økonomi og ledelse, humaniora, vitenskap, teknologi og helse.

Byen som ble grunnlagt av Wilhelm Erobreren, ble kraftig bombet under andre verdenskrig. Her kan du følge historiens gang i en middels stor fransk by med ca. 120 000 innbyggere. Caen er ansett som Normandies kulturelle og intellektuelle hovedstad og er kjent for sitt rike kulturliv. Det er kort vei til blant annet Paris, Mont St. Michel og Jersey. Her har du muligheten til å oppleve svært mye på kort tid.  Du finner mange fantastiske og historiske bygninger som Caen slottet og Abbaye aux Hommes. I Caen har de også en vakker park som heter Colline aux Oiseaux som har et utsiktspunkt hvor du kan se ut over byen. Dersom været er fint, kan du dra til Riva Bella stranden hvor du kan spille mini-golf og volleyball eller leie sykler. Det er lett å ta seg rundt i byen med buss, trikk eller tog. Dette er en vakker fransk by som tilbyr alt fra fantastisk mat, til shopping og unik historie. 

Ved universitetet i Caen vil du få oppleve et godt studiemiljø og du vil bli forberedt på morgendagens utfordringer. Her vil du få hjelp slik at du får utnyttet ditt fulle potensiale og universitetet har som ambisjon at du skal lykkes.

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 30 ECTS credits ved denne institusjonen. 

 

Bolig

Institusjonen tilbyr studentboliger. Les mer her (welcome.unicaen.fr)

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.