APN

Lunds universitet

Lund University
Sted

Lund , Sverige

Antall studenter
40000

Om studiestedet

Ønsker du å forstå, kunne forklare og forbedre verden? Da kan Lunds universitet være noe for deg. Dette universitetet har historie helt tilbake til 1666 og hovedcampuset ligger i byen Lund i Sverige. Skolen tilbyr mange ulike utdanningsprogrammer og emner, og har en liste over disse på sin hjemmeside.

Lund er en sjarmerende by med oaser, vakre bygninger og koselige gater. Byen har gater fylt med restauranter, butikker og museer. Du kan ta deg en tur i den botaniske hagen, besøke det historiske museet eller sjekket ut Högevall som er en badepark. Når du først skal studere i Lund, burde du besøke Domkirken som er fra 1100-tallet. Dette er Sveriges mest besøkte kirke. Lund vil sjarmere deg og på dager hvor du trenger en pause fra studiene dine, kan du gå en tur i den flotte naturen eller gjøre en av de mange aktivitetene byen tilbyr.

Lunds universitet er kåret til å være ett av verdens beste universiteter i 2021. Universitetet er opptatt av forskning og innovasjon. Som student ved dette universitetet vil du kunne delta i ulike foreninger, studere på ett universitet i verdensklasse og ikke minst tilegne deg ny kompetanse og kunnskap.

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 30 ECTS credits ved denne institusjonen. 

 

Semesterinndeling

Første semester: august—desember
Andre semester: januar—mai

 

Bolig

Institusjonen tilbyr begrenset studentboliger for utvekslingsstudenter (www.lunduniversity.lu.se).

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.