EPN-V2

Prosjektledelse 2 – Prosjektledelse, teamarbeid og smidighet Programplan

Engelsk programnavn
Project Management 2 – Project Leadership, Team Work and Agile project
Gjelder fra
2025 HØST
Studiepoeng
10 studiepoeng
Varighet
1 semester
Programhistorikk

Målgruppe

Begynneropplæring 1 (30 studiepoeng) er bygget opp av følgende to emner à 15 studiepoeng.

· BOPP6100 Begynneropplæring 1, emne 1 (høst)

· BOPP6200 Begynneropplæring 1, emne 2 (vår)

Overordnet mål for begge emnene er å gi lærere en god forståelse for begynneropplæring som et helhetlig og tverrfaglig emne der de yngste elevene og deres måte å lære på blir vektlagt. Studiet skal gjøre studentene i stand til å implementere den nye læreplanen i begynneropplæringen i norsk og matematikk og på sin arbeidsplass. Fagplanen i norsk og matematikk vil bli analysert og sett i lys av verdier og prinsipper i overordnet del slik at man kontinuerlig har fokus på fagenes hovedintensjoner samt læring for de yngste elevene som pedagogikkdelen av faget vektlegger. Undervisningen vil dekke temaene overgang barnehage – skole, begynneropplæring i norsk og matematikk, utforskende arbeidmåter, digitale og analoge læringsressurser, kommunikasjon, vurdering og tilpasset opplæring i en mangfoldig elevgruppe. Studiet skal gi studentene anledning til å utvikle et faglig og didaktisk grunnlag for tilpasset begynneropplæring i og på tvers av fagene norsk og matematikk. Innholdet i studiet vil være basert på ny forskningsbasert kunnskap om begynneropplæring generelt og særlig knyttet til norsk og matematikk.

For mer utfyllende informasjon, se den enkelte emneplan.

Opptakskrav

Studiet er nettbasert med samlinger og går over to semester. Det er tre samlinger á to dager hvert semester. I tillegg til undervisning blir samlingene brukt til diskusjoner og erfaringsdeling, blant annet med utgangspunkt i praksisopplegg deltakerne gjennomfører på egen skole. Dialogen mellom student og lærer, oppgaveinnleveringer, deling av faglige ressurser og oppfølging fra lærer skjer i nettbasert forum på OsloMets læringsplattform. Deltakerne arbeider selvstendig med teoretiske og didaktiske oppgaver mellom samlingene. Oppgavene knytter sammen teoretisk fagstoff, didaktisk refleksjon og praksisaktiviteter i klasserommet. Deltakerne arbeider i faste grupper gjennom hele studieåret. Gruppene støtter hverandre i arbeidet, utveksler erfaringer, kommenterer hverandres innlegg og diskuterer faglig i digitalt diskusjonsforum.

Innhold og oppbygging

Begge emner omfatter arbeidskrav og undervisning med krav om deltakelse.

Arbeidskrav skal være levert/utført innen fastsatt(e) frist(er). Gyldig fravær dokumentert med for eksempel sykemelding, gir ikke fritak for å innfri arbeidskrav. Studenter som på grunn av sykdom eller annen dokumentert gyldig årsak ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, kan få forlenget frist. Ny frist for å innfri arbeidskrav avtales i hvert enkelt tilfelle med den aktuelle læreren.

Arbeidskrav vurderes til “Godkjent” eller “Ikke godkjent”. Studenter som leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, men som får vurderingen “Ikke godkjent”, har anledning til to nye innleveringer/utførelser. Studenten må da selv avtale ny innlevering av det aktuelle arbeidskravet med faglærer. Studenter som ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen og som ikke har dokumentert gyldig årsak, får ingen nye forsøk.

Nærmere informasjon om arbeidskrav finnes i den enkelte emneplan.

Faglig aktivitet med krav om deltakelse

En vesentlig del av læringen er knyttet til erfaringsdeling og relasjonskompetanse. Slike ferdigheter og kompetanse kan ikke tilegnes ved selvstudium, men må opparbeides gjennom reell dialog med blant annet medstudenter og lærere, og ved tilstedeværelse i undervisningen. Det er derfor krav om 80 prosent tilstedeværelse i all undervisning. Studenter med mer enn 20 prosent fravær fra undervisning får ikke avlegge eksamen i emnet. Gyldig fravær dokumentert med for eksempel sykemelding, gir ikke fritak for kravet om deltakelse.

Valgfritt emne Løper over flere semestre

1. studieår