Studieinfo emne VPRL6100 2021 HØST
VPRL6100 Prosjektledelse 2 – Prosjektledelse, teamarbeid og smidighet Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Project Management 2 – Project Leadership, Team Work and Agile project
- Studieprogram
-
Masterstudium i ledelse, erfaringsbasert / Prosjektledelse 2 – Prosjektledelse, teamarbeid og smidighetProsjektledelse 2 – Prosjektledelse, teamarbeid og smidighet
- Omfang
- 10 stp.
- Studieår
- 2021/2022
Innledning
De aller fleste virksomheter tar i bruk prosjektformatet når endringer eller innovasjonsprosesser skal gjennomføres. Prosjektlederrollen og teamarbeid er sentralt for at prosjekter skal lykkes. Videre er det sentralt å kunne legge til grunn en gjennomføringsmåte som tar hensyn til endringer og tilpasninger underveis. Det fordrer ofte mer smidige prosjekter en mer tradisjonelle gjennomføringer. Oppmerksomhet mot innovasjon, brukertilpasninger, samhandling og læring blir sentral for å oppnå prosjektsuksess.
Forkunnskapskrav
Ingen forkunnskapskrav. Det anbefales imidlertid å ha gjennomført Prosjektledelse 1.
Læringsutbytte
Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
-
har avansert kunnskap om ledelse av prosjekter og prosjektleders oppmerksomhetsområder
-
har inngående kunnskap om smidige gjennomføringsmåter og valg av hensiktsmessige gjennomføringsstrategier for prosjekter
-
har inngående kjennskap om innvirkningen av ledelse, påvirkning og motivering av prosjektets teammedlemmer, som avgjørende for vellykkede prosjektteam
-
kan identifisere og redegjøre for sentrale kjennetegn på innovasjonsprosesser
-
har solid innsikt og forståelse i teamarbeidsprosesser og samarbeid i team
-
har kunnskap om prosjektkompleksitet, prosjektifisering av virksomheter og forståelse for samordning av ulike samtidige prosjekter
Ferdigheter
Studenten
-
kan gjøre begrunnede valg for prosjektstyringsmessige metoder som kan bidra til hensiktsmessig utforming, framgangsmåte og virkemidler
-
har en rolleforståelse knyttet til prosjektlederfunksjonen som kan bidra til hensiktsmessig ivaretakelse av prosjektlederrollen
-
kan anvende metoder og tilnærminger for oppstart av prosjektteam
-
kan reflektere over læringsprosesser i teamarbeid som grunnlag for læring i prosjekter
Generell kompetanse
Studenten
-
har samarbeidsevner og kan løse prosjektrelaterte problemstillinger på en kreativ måte
-
er i stand til kritisk vurdering og analyse av både prosess og fremdrift av innovasjonsprosjekter, herunder forstå kompleksiteten i prosjektarbeid og kunne tilpasse tilhørende verktøy som påvirker prosjektets ressursbruk, resultat og formål
-
kan inneha en aktiv rolle og bidra med utforming og gjennomføring av prosjekter
Arbeids- og undervisningsformer
Undervisningsformen vil veksle mellom digitale læringsformer, undervisningsmøter, studentpresentasjoner og casediskusjoner, og suppleres med bruk av digitale ressurser.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
For å kunne framstille seg til eksamen må studenten ha godkjent mappe. Det er 3 arbeidskrav i mappen, en individuell og to gruppebaserte. Hver av de har et omfang på om lag 1200 ord.
Dersom et eller flere arbeidskrav ikke blir godkjent, gis det anledning til å kunne levere en forbedret versjon en gang innen angitt frist.
Vurdering og eksamen
Eksamen i emnet er semesteroppgave i gruppe på inntil 5 personer. Dersom det er spesielle forhold som tilsier det, kan det åpnes for individuell innlevering etter godkjennelse av fagansvarlig.
Det vil være en nærmere spesifiserte semesteroppgave knyttet til de faglige temaene som er inkludert i emnet og det skal koples til egne erfaringer.
Semesteroppgave skal ha et omfang på 12 sider (+ -10 %). Skrifttype og skriftstørrelse: Arial / Calibri 12pkt. Linjeavstand: 1,5.
Ved ikke bestått eksamen gis studenten anledning til å levere en omarbeidet versjon av semesteroppgaven til sensur én gang.
Hjelpemidler ved eksamen
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler om kildehenvisning følges.
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F.
Sensorordning
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av besvarelsene. Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på de besvarelsene som er vurdert skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.
Opptakskrav
Målgruppe
Studenter som ønsker økt kunnskap om prosjektarbeid og ledelse av prosjekter. Ledere, mellomledere og medarbeidere som er eller aspirerer til å lede eller delta i prosjekter.
Opptakskrav
Opptakskravet er bachelorgrad eller likeverdig grad. Opptak skjer i henhold til Forskrift om opptak til studier ved OsloMet - storbyuniversitetet.