EPN

SERNB3100 Ernæringspolitikk, prosjektplanlegging og evaluering Emneplan

Engelsk emnenavn
Nutrition Policy, Project Planning and Evaluation
Studieprogram
Bachelorstudium i samfunnsernæring
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2019/2020
Timeplan
Emnehistorikk

Forkunnskapskrav

Ingen

Læringsutbytte

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har bred kunnskap om ulike strategier og arenaer for helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid i Norge, EU og internasjonalt
  • kjenner til hovedprinsippene for planlegging, gjennomføring, oppfølging og evaluering av strategier og tiltak for å bedre mat- og ernæringssituasjonen for ulike befolkningsgrupper
  • kan redegjøre for utviklingen i norsk, regional og internasjonal ernæringspolitikk, inkludert sentrale politiske utredninger, handlingsplaner og bistandspolitikk
  • har kunnskaper om elementer som kan inngå i en internasjonal, regional, nasjonal og lokal ernæringspolitikk med utgangspunkt i internasjonale strategiske forslag (WHO, FAO, osv.)
  • kan beskrive sammenhengen mellom ernæring og utviklingsmål på nasjonalt, regionalt og internasjonalt nivå
  • har kunnskap om de viktigste nasjonale organisasjoner som arbeider langs aksen mat-ernæring-helse
  • har kunnskap om internasjonal ernæringspolitikk og relevante FN-organisasjoner og viktige mat- og ernæringskonferanser
  • har kunnskap om lover og forskrifter for næringsmidler

Ferdigheter

Studenten

  • kan planlegge, organisere og gjennomføre tiltak i samhandling med relevante aktører i samfunnet
  • kan evaluereeget og andres arbeid

Generell kompetanse

Studenten

  • kan planlegge og gjennomføre prosjekter med ulike strategier for helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid, alene eller sammen med andre, i tråd med etiske krav og retningslinjer

Innhold

  • helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid
  • mat og ernæring som del av levekår
  • ernæringspolitikk
  • lover og forskrifter for næringsmidler
  • aktører, arenaer og roller
  • ernæringstiltak
  • prosjektsyklus
  • økonomi og budsjett
  • ledelse
  • evaluering av strategier og tiltak, helseøkonomisk evaluering

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeids- og undervisningsformene består av diskusjoner basert på litteraturen, forelesninger, gruppearbeid, bedriftsbesøk, praktiske øvelser ute i samfunnet og selvstudium.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til sluttvurdering:

  • Detaljplanlegge og arrangere Fagdagen*
  • Innlevering av en kort rapport fra Fagdagen (maks 1 side per gruppe)  

* Fagdagen er et heldagsmøte med selvvalgt tema og eksterne bidragsholdere, hvor det inviteres inn eksterne og interne møtedeltakere

Vurdering og eksamen

Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

Eksamensform: Individuell muntlig høring basert på oppgitt emne, 15 minutter presentasjonstid, 48 timer forberedelsestid. Individuelt utarbeidet PowerPoint som brukes i høringen inngår i den samlede vurderingen.

Hjelpemidler ved eksamen

Ingen

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

Interne