Studieinfo emne SERNB3100 2019 HØST
SERNB3100 Ernæringspolitikk, prosjektplanlegging og evaluering Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Nutrition Policy, Project Planning and Evaluation
- Studieprogram
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Omfang
- 15.0 stp.
- Studieår
- 2019/2020
- Timeplan
- Programplan
- Emnehistorikk
-
Forkunnskapskrav
Ingen
Læringsutbytte
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har bred kunnskap om ulike strategier og arenaer for helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid i Norge, EU og internasjonalt
- kjenner til hovedprinsippene for planlegging, gjennomføring, oppfølging og evaluering av strategier og tiltak for å bedre mat- og ernæringssituasjonen for ulike befolkningsgrupper
- kan redegjøre for utviklingen i norsk, regional og internasjonal ernæringspolitikk, inkludert sentrale politiske utredninger, handlingsplaner og bistandspolitikk
- har kunnskaper om elementer som kan inngå i en internasjonal, regional, nasjonal og lokal ernæringspolitikk med utgangspunkt i internasjonale strategiske forslag (WHO, FAO, osv.)
- kan beskrive sammenhengen mellom ernæring og utviklingsmål på nasjonalt, regionalt og internasjonalt nivå
- har kunnskap om de viktigste nasjonale organisasjoner som arbeider langs aksen mat-ernæring-helse
- har kunnskap om internasjonal ernæringspolitikk og relevante FN-organisasjoner og viktige mat- og ernæringskonferanser
- har kunnskap om lover og forskrifter for næringsmidler
Ferdigheter
Studenten
- kan planlegge, organisere og gjennomføre tiltak i samhandling med relevante aktører i samfunnet
- kan evaluereeget og andres arbeid
Generell kompetanse
Studenten
- kan planlegge og gjennomføre prosjekter med ulike strategier for helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid, alene eller sammen med andre, i tråd med etiske krav og retningslinjer
Innhold
- helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid
- mat og ernæring som del av levekår
- ernæringspolitikk
- lover og forskrifter for næringsmidler
- aktører, arenaer og roller
- ernæringstiltak
- prosjektsyklus
- økonomi og budsjett
- ledelse
- evaluering av strategier og tiltak, helseøkonomisk evaluering
Arbeids- og undervisningsformer
Arbeids- og undervisningsformene består av diskusjoner basert på litteraturen, forelesninger, gruppearbeid, bedriftsbesøk, praktiske øvelser ute i samfunnet og selvstudium.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til sluttvurdering:
- Detaljplanlegge og arrangere Fagdagen*
- Innlevering av en kort rapport fra Fagdagen (maks 1 side per gruppe)
* Fagdagen er et heldagsmøte med selvvalgt tema og eksterne bidragsholdere, hvor det inviteres inn eksterne og interne møtedeltakere
Vurdering og eksamen
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Individuell muntlig høring basert på oppgitt emne, 15 minutter presentasjonstid, 48 timer forberedelsestid. Individuelt utarbeidet PowerPoint som brukes i høringen inngår i den samlede vurderingen.
Hjelpemidler ved eksamen
Ingen
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F
Sensorordning
Interne