Programplaner og emneplaner - Student
SERNB2200 Metoder for kostholdsundersøkelser Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Diatery Assessment Methods
- Omfang
- 15.0 stp.
- Studieår
- 2019/2020
- Emnehistorikk
- 
                                                    
- Programplan
- 
    ForkunnskapskravOpptak til studiet. 
- 
    LæringsutbytteEtter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse: Kunnskap Studenten - har kunnskap om de ulike metoder som brukes ved kostholdsundersøkelser og kan 
    - beskrive hvilke typer data de ulike metodene gir
- diskutere styrker og svakheter ved ulike metodevalg
- diskutere og begrunne valg av metoder for ulike formål
 
- har kunnskap om hvordan man kan utforske validiteten og reproduserbarheten av kostholdsdata
- kjenner til hvordan en matvaretabell kan sammenstilles
- har kunnskap om ulike måter å fremstille kostholdsdata på (energi- og næringsstoffinntak, matvaregrupper, frekvensinntak, indekser og kostholdsmønster)
- har kunnskap om hvordan anbefalingene for inntak av næringsstoffer kan benyttes når man vurderer resultater fra kostholdsundersøkelser
- har kunnskap om ulike metoder som brukes for å beskrive energiforbruk og kan 
    - beskrive hvilke typer data de ulike metodene gir
- diskutere styrker og svakheter ved ulike metodevalg
- diskutere og begrunne valg av metoder for ulike formål
 
 Ferdigheter Studenten - kan anvende matvaretabeller og programvare for næringsberegning
- kan registrere, beregne og vurdere matinntak i praksis
- kan registrere fysisk aktivitet i praksis
- kan presentere resultater basert på statistiske analyser
 Generell kompetanse Studenten - har innsikt i hvordan man kan kvalitetssikre innsamling av data om kostvaner, fysisk aktivitet og ernæringsstatus
- kan utveksle synspunkter og erfaringer om hvordan man kan vurdere av kvaliteten på innsamlede data om kostvaner, fysisk aktivitet og ernæringsstatus
 
- har kunnskap om de ulike metoder som brukes ved kostholdsundersøkelser og kan 
    
- 
    Innhold- metoder for kostholdsundersøkelser og energiregistreringer, inkludert praktiske øvelser
- analyse og vurdering av resultater fra kostholdsundersøkelser
- matvaredatabaser
 
- 
    Arbeids- og undervisningsformerArbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, datalaboratorium, gruppearbeid og selvstudium. 
- 
    Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteterFølgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - registrering av eget kostinntak og energiforbruk ved hjelp av ulike metoder (del 1);
- innlevering av individuell refleksjonsrapport tilknyttet registreringene i del 1 (del 2);
- presentasjon og diskusjon tilknyttet arbeidskravet i forbindelse med gruppearbeid i plenum (del 3)
- vurdering av vitenskapelige artikler (gruppeoppgave med skriftlig rapport, inntil 2500 ord, og muntlig framlegg i plenum)
- minimum 80 % deltakelse på obligatoriske aktiviteter
 
- 
    Vurdering og eksamenEksamensinnhold: Læringsutbyttene Eksamensform: Individuell hjemmeeksamen, inntil 4000 ord, 1 uke 
- 
    Hjelpemidler ved eksamenAlle 
- 
    VurderingsuttrykkGradert skala A-F 
- 
    SensorordningInterne