Programplaner og emneplaner - Student
SERNB1400 Matkunnskap Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Food Knowledge
- Omfang
- 10.0 stp.
- Studieår
- 2018/2019
- Emnehistorikk
- 
                                                    
- Programplan
- 
    ForkunnskapskravGodkjente arbeidskrav i SERNB1200 og SERNB1300. 
- 
    LæringsutbytteEtter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse: Kunnskap Studenten - har bred kunnskap om de ulike typer toksiner som kan forekomme i mat og drikke
- har kunnskap om viktige prinsipper og metoder innen faget toksikologi
- har kunnskaper om genmodifisert mat
- har bred kunnskap om matbåren sykdom og hvordan matvarer bør behandles på en hygienisk forsvarlig måte for å forebygge sykdom
- har bred kunnskap om HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) og kritiske kontrollpunkter i matvarekjeden, og drøfte betydning av disse for trygg mat
- har bred kunnskap om matvarenes egenskaper og de ulike gruppene som de vanligvis deles i
 Ferdigheter Studenten - kan anvende kunnskap om mikroorganismers funksjon, forekomst og betydning ved håndtering av matvarer
- kan bruke matvarer fra ulike matvaregrupper for å sette sammen måltider og menyer
 
- 
    Innhold- toksikologi
- mikrobiologi og hygiene
- kvalitetskontroll
- risikohåndtering
- matvarekunnskap
- praktisk matlaging og demonstrasjoner fra de forskjellige matopplysningskontorene
 
- 
    Arbeids- og undervisningsformerArbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, laboratorieforsøk, kjøkkenøvelser og selvstudium. 
- 
    Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteterFølgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - 100 % deltakelse på en laboratorieøvelse, inntil 6 studenter i gruppa
- en skriftlig grupperapport fra laboratorieøvelsen på 2500-4000 ord
- planlegge og gjennomføre en matdemonstrasjon, inntil 6 studenter i gruppa
 
- 
    Vurdering og eksamenEksamensinnhold: Læringsutbyttene Eksamensform: Individuell muntlig høring, 10 minutter, trekning av oppgaver 
- 
    Hjelpemidler ved eksamenIngen 
- 
    VurderingsuttrykkGradert skala A-F 
- 
    SensorordningTo interne