EPN-V2

SERNB1000 Introduksjon til samfunnsernæring Emneplan

Engelsk emnenavn
Introduction to Public Health Nutrition
Studieprogram
Bachelorstudium i samfunnsernæring
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2018/2019
Emnehistorikk

Forkunnskapskrav

Interne

Læringsutbytte

  • helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid
  • mat og ernæring som del av levekår
  • ernæringspolitikk
  • lover og forskrifter for næringsmidler
  • aktører, arenaer og roller
  • ernæringstiltak
  • prosjektsyklus
  • økonomi og budsjett
  • ledelse
  • evaluering av strategier og tiltak, helseøkonomisk evaluering

Innhold

  • mat- og ernæringssituasjonen nasjonalt og globalt
  • mat som del av personlig identitet og sosialisering
  • teoretisk rammeverk
  • bærekraftig mat
  • bibliotektjenester, internettkilder, dataprogram og databaser

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom dialogbasert forelesning, gruppearbeid og selvstudium.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - en individuell skriftlig rapport (1200 - 1500 ord)

Vurdering og eksamen

Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 3 timer

Hjelpemidler ved eksamen

Ingen

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

Interne