Programplaner og emneplaner - Student
MSL5900 Masteroppgave i styring og ledelse Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Master's Thesis in Public Management
- Studieprogram
-
Masterstudium i styring og ledelse
- Omfang
- 30.0 stp.
- Studieår
- 2020/2021
- Programplan
- Emnehistorikk
-
Innledning
Masteroppgaven utgjør 30 studiepoeng, det vil si halvtids arbeidsinnsats over to semestre, eller heltids innsats i ca. fem måneder. Masteroppgaven er et selvstendig vitenskapelig arbeid. Studentene skal velge et tema fra studiets fagområder som skal belyses gjennom systematisk bruk av samfunnsvitenskapelige metoder. Problemstillingen kan ha kopling til egne erfaringer.
Anbefalte forkunnskaper
Grunnleggende kunnskaper om forskningsmetode og vitenskapsteori.
Forkunnskapskrav
Ingen forkunnskapskrav
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten har
- avansert kunnskap i et spesialisert felt innenfor styring og ledelse, primært i offentlig virksomhet
- inngående kunnskap i teorier som er relevante for temaet som behandles i masteroppgaven
- grundig innsikt i et tema eller fenomen fra flere ulike perspektiver
- innsikt i akademisk krav for analyse og skriftlig produksjon
Ferdigheter
Studenten kan
- gjennomføre et avgrenset forskningsprosjekt under veiledning og i samsvar med gjeldende forskningsetiske normer
- ta i bruk relevante metoder i utredningsarbeid og evalueringer
- skrive en tekst med de krav til form og innhold som stilles til masteroppgaven
Generell kompetanse
Studenten kan
- lese forskningslitteratur kritisk og reflektert
- vurdere metodebruk i, og resultater fra, undersøkelser og evalueringer
- formidle kunnskap og egne forskningsresultater skriftlig og muntlig
- anvende kunnskaper og ferdigheter i innhenting og bruk av aktuelle kilder, litteratur og annen informasjon, kan henvisnings- og sitatteknikk, og kan definere hva som er plagiat og fusk
Arbeids- og undervisningsformer
Studentene oppfordres til å velge tema og problemstilling tidlig i studieløpet, og benytte valgmuligheter i forbindelse med emner og skriftlige arbeider underveis som forberedelse til masteroppgaven. Tema, problemstilling og metodisk opplegg for undersøkelsen skal legges fram på et presentasjonsseminar tidlig i det første semesteret som er satt av til arbeidet med masteroppgaven.
Veiledning
Hver student får oppnevnt en veileder med tilknytning til fagmiljøet ved masterstudiet. Studentene har rett til inntil åtte timer individuell veiledning (eventuelt to studenter sammen) og må møte til minimum fire veiledningstimer og felles veiledningsseminarer. Veiledning gis normalt ikke mer enn ett studieår utover normal studieprogresjon.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Fire av de individuelle veiledningstimene er obligatoriske, i tillegg kommer felles veiledningsseminarer for masteroppgaven, herav prøvemuntlig. Obligatorisk aktivitet må være gjennomført og godkjent innen fastlagt frist for å få adgang til eksamen.
Vurdering og eksamen
Masteroppgave med et omfang på 16 000 ord +/- ti prosent. Skrifttype og skriftstørrelse: Arial / Calibri 12pkt. Linjeavstand: 1,5. Innholdsfortegnelse og litteraturliste kommer i tillegg. Når to skriver sammen, må studentene levere en skriftlig erklæring ved innleveringen som beskriver arbeidsdelingen mellom dem.
Muntlig presentasjon og eksamen Masteroppgaven blir vurdert sammen med en muntlig presentasjon av hovedpunkter i oppgaven, etterfulgt av muntlig eksaminasjon. Den muntlige presentasjonen er på rundt 15 minutter for en individuell oppgave, og 20 minutter for en gruppeoppgave. Det blir gitt karakter for masteroppgaven med mulighet for justering av karakteren, på bakgrunn av den muntlige presentasjonen og muntlig eksamen.
Når to studenter går sammen om å skrive masteroppgave skal den skriftlige oppgaven gis en og samme karakter. Den enkelte student skal presentere sin del av oppgaven i forelesningsform og deretter gjennomgå en individuell muntlig prøve. Forelesningene og den muntlige eksaminasjonen skal vurderes som den enkelte students bidrag og brukes til eventuell justering av endelig karakter for den enkelte student.
Ved eventuell klage på karakter blir ny kommisjon nedsatt for å vurdere oppgaven. Dersom karakteren blir endret vil ny muntlig eksamen bli avholdt.
En student kan levere ny eller revidert masteroppgave én gang dersom masteroppgaven ikke er bestått. Studenten har rett til én ekstra veiledningstime før ny innlevering.
For at masteroppgaven skal kunne publiseres og bli offentlig tilgjengelig må studenten godkjenne en publiseringsavtale i sammenheng med innleveringen. Masteroppgaver publiseres i ODA, Universitetets digitale vitenarkiv.
Hjelpemidler ved eksamen
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F
Sensorordning
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av alle besvarelsene, inkludert presentasjon og eksaminasjon.
Emneansvarlig
Agnete Vabø