EPN

MAPSD5900 Masteroppgave i psykisk helsearbeid Emneplan

Engelsk emnenavn
Master's Thesis in Mental Health Care
Studieprogram
Masterstudium i psykisk helsearbeid - deltid
Omfang
30.0 stp.
Studieår
2021/2022
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Masteroppgaven er et selvstendig og systematisk vitenskapelig arbeid. Masteroppgaven skal ha en klinisk og/eller organisatorisk orientering mot psykisk helse, psykisk lidelse og psykisk helsearbeid. Studenten(e) kan knytte seg til interne og eksterne forskningsmiljøer og utviklingsprosjekter innen psykisk helse.

Forkunnskapskrav

Bestått emne MAPSD4300/MAPSD4310 (da prosjektbeskrivelsen ligger her). Alle eksamener i obligatoriske og valgfrie emner må være bestått før masteroppgaven kan innleveres til vurdering.

Læringsutbytte

Etter å ha gjennomført dette emnet har studenten følgende læringsutbytte, definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten:

  • har avansert kunnskap i et spesialisert felt innenfor psykisk helse og psykisk helsearbeid
  • har inngående kunnskap om teorier og forskningsmetoder som er relevante for fullføring av masteroppgaven

 

Ferdigheter

Studenten:

  • kan gjennomføre et avgrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning etter gjeldene forskningsetiske normer
  • kan ta i bruk relevante metoder i utredningsarbeid og evalueringer

 

Generell kompetanse

Studenten:

  • har kompetanse innen forskning og utviklingsarbeid og kan vurdere metodebruk og resultater fra vitenskapelige undersøkelser og evalueringer
  • kan reflektere etisk, akademisk og analytisk over kunnskapsutvikling og forskningsprosess

Arbeids- og undervisningsformer

Det blir arrangert seminarer med veiledere der studentene legger frem utkast til masteroppgavetekst, som vil bli diskutert og bearbeidet. 

Det gis tilbud om 10 timer individuell veiledning på masteroppgaven. 

Masteroppgaven skal leveres som monografi eller som artikkelmanus. Inntil to studenter kan gå sammen om å skrive en felles masteroppgave. Det skal ved innlevering vedlegges et skriv der det går frem hvilke deler av oppgaven den enkelte student har hovedansvar for. 

Individuelle oppgaver i monografiform forventes å ha et omfang på 50 sider (+/- 20 %) Monografioppgaver skrevet av to studenter, forventes å ha et omfang på om lag 70 sider. 

Individuelle oppgaver i artikkelform skal bestå av én vitenskapelig artikkel. I tillegg skal det utarbeides en utdypende tekst som presenterer og drøfter tematiske og metodiske sider ved masteroppgaven som ikke er tilstrekkelig dekket i artikkelen. Oppgaver i artikkelform skrevet av to studenter, skal bestå av to vitenskapelige artikler som tematisk hører sammen, og ett sammenbindende notat. I det sammenbindende notatet skal studenten(e) presentere og drøfte tematiske og metodiske sider ved masteroppgaven som ikke er tilstrekkelig dekket i artiklene. Artikkelen og det sammenbindende notatet skal til sammen være på maks. 50 sider ved individuelle oppgaver og på maks. 70 sider når to studenter skriver artikler sammen.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

For å kunne levere masteroppgaven til sensur må følgende være utført og godkjent:

Veiledning til masteroppgave

  • 5 timer veiledning på masteroppgaven, herav minimum 3 timer skal være gitt av hovedveileder

  • Dokumentasjon av gjennomført veiledning gjøres gjennom veileders oversikt over den veiledningen studenten har hatt i arbeidet med masteroppgaven.

Vurdering og eksamen

Masteroppgave med justerende muntlig eksamen

  • Skriftlig masteroppgave, individuell eller i gruppe på to studenter, og individuell muntlig eksamen med utgangspunkt i masteroppgaven (ca. 1 time).

  • Kun studenter med bestått karakter på den skriftlige masteroppgaven, kan fremstille seg til muntlig eksamen.

  • Oppgaven skrives jamfør gjeldene retningslinjer for masteroppgave i psykisk helsearbeid.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Vurderingsuttrykk

Masteroppgaven gis en foreløpig bokstavkarakter gradert skala A-F. Ved gruppeoppgave skal begge  studentene tildeles den samme karakteren.

Karakteren på den skriftlige oppgaven offentliggjøres minst 48 timer før gjennomføring av muntlig eksamen. Ved fastsetting av endelig karakter kan foreløpig karakter justeres inntil 2 karakterer opp eller ned på bakgrunn av sensorenes bedømming av studentens prestasjoner ved den muntlige eksamenen.

Karakteren på den skriftlige oppgaven kan påklages. Det er individuell klageadgang på karakteren, dvs. at en klage på karakteren bare har konsekvenser for den kandidaten som har fremmet den. Hvis karakteren endres som følge av ny sensur, må studenten også fremstille seg til ny muntlig eksamen. Karakteren etter muntlig eksamen kan ikke påklages. Studenter som får karakteren F etter muntlig eksamen kan levere ny eller omarbeidet masteroppgave til sensur én gang.

Sensorordning

Masteroppgaven vurderes av en kommisjon bestående av én intern og minst én ekstern sensor. Veileder kan ikke være intern sensor