EPN

MAME4320 Overvekt og de store folkesykdommene Emneplan

Engelsk emnenavn
Obesity and Major Lifestyle Diseases
Studieprogram
Master i samfunnsernæring
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2020/2021
Timeplan
Emnehistorikk

Forkunnskapskrav

Opptak til studiet

Læringsutbytte

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  •  har avansert kunnskap om sykdomsmekanismer og kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft
  • har inngående kunnskap om teori-baserte forklaringsmodeller og forebyggende og helsepromoterende tiltak for ulike grupper i befolkningen  

Ferdigheter

Studenten

  • kan sette sammen et forebyggende kosthold for ernæringsrelaterte ikke-smittsomme sykdommer

Generell kompetanse

Studenten

  • kan formidle forskningsbaserte kostråd tilpasset ulike befolkninger og aldersgrupper

Innhold

Emnet ser på forskningen bak kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjertekarsykdommer og kreft. Teoribasert utvikling av varierte helsefremmende ernæringsbudskap for forskjellige samfunnsgrupper med ulike forutsetninger diskuteres sammen med endringsfokusert rådgiving.

Arbeids- og undervisningsformer

De viktigste arbeidsformene i emnet er forelesninger, gruppearbeid, rapportskriving og selvstudier.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

-          Gruppeoppgave (3-4 studenter per gruppe). Skriftlig innlevering og muntlig presentasjon og diskusjon.

Vurdering og eksamen

Eksamensinnhold:      Læringsutbyttene

Eksamensform:           Skriftlig eksamen under tilsyn, individuell, 5 timer.

Hjelpemidler ved eksamen

Kalkulator utlevert fra universitetet

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

To interne