Programplaner og emneplaner - Student
MAME4200 Vitenskapsteori og forskningsmetode Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Philosophy of Science and Research Methods
- Studieprogram
-
Master i mat, ernæring og helseMaster i samfunnsernæring
- Omfang
- 15.0 stp.
- Studieår
- 2020/2021
- Programplan
- Emnehistorikk
-
Forkunnskapskrav
Written exam (1500 words (+/- 10 %), in English or Norwegian, individual, 48 hours. The exam text is given in English.
Læringsutbytte
All
Innhold
Emnet tar for seg ulike vitenskapelige tradisjoner, studiedesign og metoder relatert til fagområdet samfunnsernæring, samt tilnærminger for å besvare relevante problemstillinger (kvantitativ og kvalitativ metode). I tillegg vil temaene ernæringsepidemiologi og vurdering av vitenskapelig litteratur vektlegges med tanke på å utvikle studentens kritiske vurderingsevne i møte med vitenskapelig tenkemåte.
Arbeids- og undervisningsformer
A grading scale of A (highest) to F (lowest) where A to E is a pass grade and F is a fail grade.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Internal and external examiner
Vurdering og eksamen
Food habits are an important expression of our cultural identity and are of fundamental importance for our health. Migration to western countries is often associated with the adoption of less healthful dietary habits and a higher risk of obesity and related disorders. The development of increasingly multicultural societies creates new challenges for health promotion initiatives. Migration, Food and Health provides an interdisciplinary approach to understand the relationship between migration, food habits and health in order to build capacity for nutrition intervention with a multicultural population.
The course lasts for 6 weeks.
Hjelpemidler ved eksamen
Kalkulator
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F
Sensorordning
To interne