EPN-V2

MAME4200 Vitenskapsteori og forskningsmetode Emneplan

Engelsk emnenavn
Philosophy of Science and Research Methods
Studieprogram
Master i mat, ernæring og helse
Master i samfunnsernæring
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2020/2021
Emnehistorikk

Forkunnskapskrav

Written exam (1500 words (+/- 10 %), in English or Norwegian, individual, 48 hours. The exam text is given in English.

Læringsutbytte

All

Innhold

Emnet tar for seg ulike vitenskapelige tradisjoner, studiedesign og metoder relatert til fagområdet samfunnsernæring, samt tilnærminger for å besvare relevante problemstillinger (kvantitativ og kvalitativ metode). I tillegg vil temaene ernæringsepidemiologi og vurdering av vitenskapelig litteratur vektlegges med tanke på å utvikle studentens kritiske vurderingsevne i møte med vitenskapelig tenkemåte.

Arbeids- og undervisningsformer

A grading scale of A (highest) to F (lowest) where A to E is a pass grade and F is a fail grade.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Internal and external examiner

Vurdering og eksamen

Food habits are an important expression of our cultural identity and are of fundamental importance for our health. Migration to western countries is often associated with the adoption of less healthful dietary habits and a higher risk of obesity and related disorders. The development of increasingly multicultural societies creates new challenges for health promotion initiatives. Migration, Food and Health provides an interdisciplinary approach to understand the relationship between migration, food habits and health in order to build capacity for nutrition intervention with a multicultural population.

The course lasts for 6 weeks.

Hjelpemidler ved eksamen

Kalkulator

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

To interne