EPN

MAFYS5900 Masteroppgave Emneplan

Engelsk emnenavn
Master Thesis
Studieprogram
Masterstudium i fysioterapi
Omfang
60.0 stp.
Studieår
2020/2021
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Emnet er todelt og består av å utvikle en prosjektbeskrivelse for masterprosjektet og deretter skrive en mastergradsoppgave. Prosjektbeskrivelsen skal vise problemstilling og tema for oppgaven samt hvordan mastergradsprosjektet er tenkt gjennomført. Oppgaven skal være et selvstendig og veiledet forskningsarbeid basert på en empirisk undersøkelse eller en drøfting av teoretiske perspektiver som kan knyttes til fysioterapifeltet.  Den kan være et frittstående arbeid eller inngå som en avgrenset, men selvstendig del av et pågående prosjekt. Oppgaven kan gjøres individuelt eller av to studenter sammen.

Forkunnskapskrav

Alle emner i 1. studieår må være bestått før veileder til masteroppgaven kan oppnevnes.

Læringsutbytte

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten har

  • avansert kunnskap om relevant forskning, teorier og metoder av viktighet for å arbeide med et avgrenset forskningsspørsmål innen fysioterapi

Ferdigheter

Studenten kan

  • utvikle et forskningsdesign og gjennomføre analyser på eget eller foreliggende materiale, samt formidle resultatene på en vitenskapelig tilfredsstillende måte

Generell kompetanse

Studenten kan

  • utforme, igangsette og gjennomføre mindre forskningsoppgaver
  • vurdere metodiske og teoretiske forutsetninger for vitenskapelige undersøkelser
  • formidle resultater av egen og andres forskning

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeids- og undervisningsformene omfatter forelesninger og seminarer som støtte til den veiledete utarbeidelsen av masteroppgaven. Første seminar er knyttet til prosjektbeskrivelse og masterprosjektet. Studentene skal presentere sitt utkast til prosjektbeskrivelse for medstudenter og lærere. Fristen for å levere inn en endelig prosjektbeskrivelse er én måned etter seminaret.  

Prosjektbeskrivelsen skal godkjennes av veileder og en annen faglærer ved studiet. Individuell veileder til masteroppgaven skal være oppnevnt senest seks uker etter fristen for innlevering av beskrivelsen. Student(ene) og veileder utformer en skriftlig avtale som regulerer ansvars- og rettighetsforhold, tidsrammer og tilgjengelighet.

Studenten(e) får inntil to timer med veiledning på prosjektbeskrivelsen. Veiledningen knyttet til prosjektbeskrivelsen er obligatorisk: se Arbeidskrav.

Veiledningen skal sikre at prosjektet er i samsvar med forskningsetiske rammer og bidra til utforming av problemstillinger og kvalitet i datainnsamling og dataanalyse. Det gis inntil 25 timers veiledning på masteroppgaven inkludert de to timene på prosjektbeskrivelsen. Veiledningstilbudet er uavhengig av om studenter skriver alene eller to og to sammen.

Det arrangeres 6-8 seminarer à 1-2 dager i løpet av masteroppgaveåret i tillegg til startseminaret. Studentene får her mulighet til å diskutere sitt prosjekt og få tilbakemelding fra medstudenter og veileder/foreleser.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å framstille seg til eksamen:

  • møte til to veiledningstimer for å kvalitetssikre arbeidet med prosjektbeskrivelsen
  • 80 % obligatorisk tilstedeværelse på masterseminarene

Dersom kravet ikke er tilfredsstilt, vil det i den grad det er mulig, bli stilt krav til arbeid som kan kompensere for fraværet. Dersom det ikke er mulig, må studenten(e) gå ned til neste kull.

Vurdering og eksamen

Vurderingsinnhold: Læringsutbyttene.

Vurderingsform: Skriftlig masteroppgave utført av en eller to studenter og avsluttende individuell muntlig eksamen.

Oppgaven skal være en monografi eller et artikkelutkast med et tillegg som utdyper de enkelte delene av artikkelen. Omfang på monografi 15.000 - 25.000 ord. Kappe rundt artikkel 6000 - 10.000 ord.

Oppgaven kan skrives på engelsk eller norsk.

Individuell muntlig eksamen inntil 60 minutter.

Hjelpemidler ved eksamen

(Det er ikke presisert bruk av hjelpemidler)

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F.

Masteroppgaven må ha fått karakter på skalaen A-E før muntlig eksamen kan gjennomføres. Karakteren kan justeres én karakter opp eller ned etter muntlig eksamen.

Sensur på den skriftlige delen av eksamen kan påklages i samsvar med universitets- og høyskoleloven § 5-3. Karakteren på muntlig eksamen kan ikke påklages. Dersom studenten får F etter muntlig eksamen, må oppgaven leveres ny eksamen hvilket innebærer ny sensur.

Sensorordning

En ekstern og en intern sensor vurderer alle besvarelsene.