EPN-V2

G1MOH3201 Health and Nutrition 1, Spring Term Course description

Course name in Norwegian
Mat og helse 1, vår
Study programme
Teacher Education 1.-7. grade
Bachelor - Bilingual Specialist Teacher
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history

Introduction

Plan er godkjent av studieutvalgets leder på fullmakt 18. juni 2013. Revidert plan er godkjent av studieutvalgets leder på fullmakt 15. januar 2015. Pensum oppdatert 22. mai 2017.

Fagplanen bygger på forskrift om rammeplan for grunnskolelærerutdanningene fastsatt av Kunnskapsdepartementet 29.01.10, nasjonale retningslinjer for grunnskolelærerutdanningen 1.-7. trinn/5.-10. tinn og programplan for grunnskolelærerutdanning for 1.-7. trinn/5-10. trinn ved Høgskolen i Oslo (og Akershus), fastsatt av avdelingsstyret 6. mai 2010.

Mat og helse er et allmenndannende, praktisk og estetisk profesjonsfag og er det eneste skolefaget som har et innhold og arbeidsmåter der elevene kan lære å løse praktiske oppgaver og tilegne seg teori om mat og kosthold, helse, hygiene, økonomi (budsjett), miljø og forbruk. Faget er satt sammen av naturfaglige, ernæringsfaglige, samfunnsfaglige og praktiske deler.

Studentene skal gjennom studiet utvikle kompetanse innenfor fagområdets helsefremmende (forebyggende), miljømessige og kulturelle dimensjon (enkeltindivider og samfunn). Mat og helse skal fremme forståelse og respekt for norske, samiske og andre lands mattradisjoner og -kultur.

Gjennom faget kan en lære seg å foreta bevisste valg som gjelder egen helse og eget miljø samt å omsette dette i praktisk handling.

Grunnskolelærere må ha kjennskap til bærekraftig utvikling og kunnskaper om lokale og globale miljøutfordringer. Produksjon og omsetning av varer i vårt moderne samfunn gir mange valgmuligheter og stiller krav til forbrukernes kompetanse slik at en kan gjøre bevisste valg om egen helse og miljø.

Required preliminary courses

Det benyttes en gradert karakterskala fra A til E for bestått og F for ikke bestått eksamen.

Learning outcomes

Det benyttes intern og ekstern sensor.

Content

Grade scale A-F.

Teaching and learning methods

The course is mandatory for all students.

The language of the course is Norwegian.

Course requirements

  • Eldre og nyere litterære tekster for barn, unge og voksne
  • Sammensatte tekster i ulike medier
  • Formidling og resepsjon av litteratur
  • Litteratur i literacy- og danningsperspektiv
  • Litteraturdidaktikk og hermeneutiske perspektiver

Assessment

Eksamen i høstsemesteret (G1MOH3100/G5MOH3100)

Fagoppgave i gruppe med presentasjon.

Eksamen består av en fagoppgave innen mat, ernæring, helse, livsstil, forbruk og kultur, som utarbeides gruppevis. Tema og problemstilling skal omfatte teori og didaktikk, og denne skal godkjennes av faglærer. I tillegg til innlevering av fagoppgaven skal gruppen presentere oppgaven for klassen. Nærmere beskrivelse av eksamensgjennomføringen gjøres kjent av faglærer i god tid før eksamen. Både fagoppgaven og presentasjonen må gjennomføres for at vurdering skal kunne gis. Eksamen i høstsemesteret vurderes av interne sensorer, og vurderes til bestått/ikke-bestått. Emnet er underlagt tilsynssensur.

Dersom presentasjonen må utsettes på grunn av dokumentert sykdom eller annen tvingende grunn vil denne kunne gjøres individuelt og uten klassen som publikum. Ved ny eksamen, hvor det ikke er mulig å danne grupper, vil eksamen gjennomføres individuelt.

Eksamen i vårsemesteret (G1MOH3201/G5MOH3200)

Eksamen består av to deler:

  1. Et praktisk/didaktisk arbeid fremføres individuelt for en gruppe på fire til fem studenter. Studentene foreviser individuelt for valgt målgruppe etter ulike tilberedningsmetoder- og prinsipper. Gruppen mottar oppgaven minimum 48 timer før eksamenstidspunktet. Hver student har 15 minutter til rådighet ved den praktiske forevisningen.
  2. Individuell muntlig eksamen på ca. 20 minutters varighet. Eksamen omfatter hele pensumlisten.

Det benyttes intern og ekstern sensor. Karakterregel: Graderte karakterer, A-F på begge eksamensdeler. Delene vektes likt ved samlet karakter.

Ved ny eller utsatt eksamen vil det praktisk/didaktiske arbeidet fremføres uten gruppe tilstede.

Det benyttes intern og ekstern sensor.

Samlet karakter

Den graderte karakteren på eksamen i vårsemesteret utgjør samlet karakter i faget.

Permitted exam materials and equipment

The work on the master's thesis will begin with a seminar late in the spring semester during first year where lecturers affiliated to the programme present their areas of research, and possible topics for master's theses. The next seminar is held just after the academic year starts, and the students will then decide on the thesis topics and discuss who they would like as a supervisor. In addition, three topic-specific lectures dedicated to the thesis will be held where the students present part of the thesis and receive feedback and comments from lecturers and opponents (two in the autumn semester and one in the spring semester). Supervision will be provided throughout the process of completing the master's thesis, and a supervision agreement between student and supervisor will be entered into before the first thesis lecture at the very latest.

An information letter with a detailed overview over the thesis lectures, the date these will take place and the procedure for submitting the thesis, will be handed out at the introductory seminar in the first year.

The master's thesis can be written individually or as a collaboration between several students. In the latter case, each student's area of responsibility must be clearly stated in the introduction.

Grading scale

The following coursework requirements must have been approved in order for the student to take the exam:

1. Attendance and submission of the student's own work in the three topic-specific thesis seminars.

2. A public and final seminar will be organised in relation to the submission where the candidates present their master's theses.

Coursework requirements must be completed by the set time and approved by the lecturer before the student can take the exam.

Examiners

The form of assessment is a master's thesis (80-130 pages). The master's thesis must be submitted in digital form (pdf format). Font and font size: Arial/Calibri 12 points. Line spacing: 1.5.

Students are allowed to submit a new or revised master's thesis once if they are awarded a fail grade. In cases where several students write the thesis together, the whole group must resubmit a new or revised thesis. A student will not be allowed to submit a new master's thesis in the same programme if a pass grade has already been awarded, cf. the Regulations relating to Studies and Examinations at OsloMet, Section 5-6 first and second paragraphs.

The master thesis can be written in Norwegian, Swedish, Danish or in English.

Admission requirements

All aids are permitted, as long as the rules for source referencing are complied with.