EPN-V2

FOTOPRAK Redaksjonspraksis Emneplan

Engelsk emnenavn
Internship period
Studieprogram
Bachelorstudium i fotojournalistikk
Omfang
30.0 stp.
Studieår
2018/2019
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Tildeling av praksisplass forutsetter at alle tidligere semestre og eksamen(er) er bestått

Gjennom praksisperioden skal studentene få praktisk erfaring med selvstendig, fotojournalistisk arbeid i en redaksjon. De skal gjennom perioden utvikle evnen til kritisk evaluering av eget arbeid.

Forkunnskapskrav

Masteroppgaven er et større, selvstendig arbeid som helhetlig behandler et avgrenset problemområde innen fagområdet. Dette innebærer forskningsmessig behandling av de elementer som inngår i arbeidet, som problemstilling(er), data, metode, presentasjon, tolking og drøftingsperspektiv.

Masteroppgaven må inneholde både en skriftlig og en praktisk-estetisk del som belyser problemstillingen(e). I oppgaver med praktisk fokus kan praktisk tilnærming og redegjørelse vektlegges, med teoretisk bakgrunn, metode og resultat som støtte. I oppgaver med særlig vekt på teoretisk tilnærming skal teoretiske perspektiv vektlegges.

Læringsutbytte

Kunnskaper

Studenten har kunnskaper om

  • redaksjonelt arbeid
  • samarbeidet og «lagspillet» i en redaksjon
  • å være fotojournalist/reporter i felt

Ferdigheter

Studenten

  • kan gjennomføre research og bidra med ideer/saker i en redaksjon
  • kan løse forskjellige fotojournalistiske oppgaver i en redaksjon: nyhet, portrett, reportasje, nett og bildedesk
  • behersker redaksjonelle systemer
  • behersker kildekritiske utfordringer
  • kan evaluere eget og andres arbeid

Generell kompetanse

Studenten

  • har utviklet sin fotojournalistiske selvstendighet ved arbeid i en redaksjon
  • har styrket sin forståelse for redaksjonelle prosesser
  • har styrket sin ansvarlighet i omgang med journalistiske kilder og andre medmennesker
  • har utviklet sin fag- og yrkesetikk

Arbeids- og undervisningsformer

Studentene har praksis i et mediehus og deltar under veiledning i det daglige arbeidet i redaksjonen, med selvstendige oppgaver innen ulike fotojournalistiske områder og sjangere. Studentene forplikter seg til å ta den praksisplassen utdanningen stiller til rådighet. Praksisperioden varer hele 5. semester. Ved fravær som skyldes sykdom aksepteres inntil 20 prosent fravær.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

I løpet av praksisperioden skal studentene levere en midtveisrapport. I midtveisrapporten skal det inngå eksempler på eget fotojournalistisk arbeid med metoderapport. Rapporten skal inneholde eksempler på arbeid fra ulike sjangre og stoffområder etter nærmere anvisning fra faglærer. Etter at praksisperioden er avsluttet skal alle studentene delta i en obligatorisk praksisoppsummering med presentasjon for hele kullet.

Godkjent arbeidskrav er en forutsetning for å kunne levere praksisrapport til vurdering. Studenten har inntil to forsøk på å få arbeidskravet godkjent.

Frister oppgis i undervisningsplanen ved studiestart.

Ved fravær i løpet av praksisperioden som skyldes sykdom eller annen tvingende grunn, kan utdanningen i samarbeid med praksisstedet foreta en individuell vurdering for å avklare hvordan studenten skal få fullført sin praksis.

Vurdering og eksamen

Studentene arbeider individuelt med masteroppgaven i dialog med veiledere. Studentene oppfordres til å danne kollokviegrupper. Det kan forekomme workshops og studentene legger frem minst to ganger på seminar. Studieretningene har ansvar for seminarene.

Hjelpemidler ved eksamen

Følgende arbeidskrav er obligatorisk og må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

  • Deltakelse og fremlegging av masterprosjektet på minst to seminarer underveis
  • Deltakelse i planlegging og gjennomføring av den offentlige presentasjonen av masterarbeidet.

Vurderingsuttrykk

.Eksamen i emnet er tredelt:

1) Skriftlig masteroppgave - individuell

Den skriftlige masteroppgaven skal være en forskningsmessig behandling av studentens undersøkelsesfelt og problemstilling(er). Omfang på besvarelsen skal være 24 000-32 000 ord. Forside, innholdsfortegnelse og referanseliste samt bilder kommer i tillegg.

Masteroppgaven teller 50 prosent av sluttkarakteren i masterarbeidet.

2) Offentlig presentasjon/ utstilling/ forestilling/ performance - individuell

Den offentlige presentasjonen skal være knyttet til den skriftlige masteroppgaven. Den kan bygge på masteroppgavens praktisk-estetiske del og kunstnerisk utviklingsarbeid /artistic research eller være en praktisk-estetisk kommentar til den skriftlige masteroppgaven..

Offentlig presentasjon/utstilling/ forestilling/ performance teller 25 prosent av sluttkarakteren i masterarbeidet.

3) Muntlig eksamen - individuell

Den muntlige eksamen er basert på drøfting av masteroppgaven og offentlig presentasjon/utstilling/forestilling/performance samt relevant litteratur (fellespensum og selvvalgt litteratur).

Den muntlige eksamen teller 25 prosent av sluttkarakteren i masterarbeidet.

Fravær - ikke bestått

Studenter som på grunn av gyldig fravær ikke avlegger én eller flere deleksamener som inngår i ordinær eksamen, eller som får vurderingen F på én eller flere deler som inngår i slik eksamen, kan melde seg opp til ny/utsatt eksamen.

Ved framstilling til til ny eksamen i MEST5900 avlegges eksamen i alle eksamendelene. Studenter som på grunn av gyldig fravær ikke avlegger en eller flere eksamensdeler i emnet, eller som får vurderingen F på slik eksamen, kan melde seg opp til utsatt/ny eksamen. Utsatt/ny eksamen arrangeres tidlig i påfølgende semester.

Sensorordning

Del 1. Skriftlig masteroppgave: Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Del3. På muntlig eksamen skal studenten ha med egen masteroppgave.