Programplaner og emneplaner - Student
BIB1541 Profesjon og praksis Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Profession and practice
- Studieprogram
-
Bachelorstudium i bibliotek- og informasjonsvitenskap
- Omfang
- 10.0 stp.
- Studieår
- 2023/2024
- Pensum
-
HØST 2023
- Timeplan
- Emnehistorikk
-
Innledning
Praksis gjennomføres i løpet av 25 dager og består av:
- 22 dager der studentene skal utføre faglige arbeidsoppgaver i bibliotek eller andre informasjons- og kulturformidlende organisasjoner.
- 3 dager av praksisperioden er til skriving av eksamensoppgaven. Dagene/tidene bestemmes av studenten og praksisstedet.
I forkant av praksisperioden undervises det i profesjonsteori og -etikk. I etterkant skal studentene se egen praksiserfaring i relasjon til 1. studieårs pensum og undervisning.
Undervisningsspråk er norsk.
Forkunnskapskrav
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til avsluttende vurdering:
- Deltagelse i gruppearbeid og innlevering av besvarelse (1)
- Deltakelse i gruppearbeid og innlevering av gruppenotat (2)
Læringsutbytte
Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, fire timer.
Arbeids- og undervisningsformer
Ingen
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
After completing the course, the student should have the following learning outcomes defined in terms of knowledge, skills and general competence:
KnowledgeThe student
- can describe nutritional challenges found in a specific group of Norwegian society, including the scope, risk factors, mapping of symptoms, prevention and dietary treatment
- can describe how it is possible to update your own skills in a chosen subject area and how to contribute to developing professional practice
SkillsThe student
- can map dietary intake and use mapping methods to assess nutritional status
- can calculate and assess the content of energy and nutrients in a diet and assess its composition in relation to recommended nutrient intake
- can reflect on current procedures and methods, and take the initiative to engage in dialogue about the implementation of new knowledge and new work methods
CompetenceThe student
- can give practical and adapted diet and lifestyle recommendations to a specific group
- can reflect on nursing issues within a chosen subject area
Vurdering og eksamen
En sensor
Hjelpemidler ved eksamen
None.
Vurderingsuttrykk
Supervised individual written exam
- 2 hours
- Multiple choice assignment
The assignment can be given in English or Norwegian language.
Sensorordning
None.